Jump to content

Sporazum o diobi imovine

mmmmm

Preporučene objave

Mama, brat i ja uskoro očekujemo ostavinsku raspravu nakon tatine, odnosno muževe smrti. Tata nije sačinio oporuku. Nas troje smo suglasni oko načina diobe sve njegove pokretne i nepokretne imovine. Moramo li o tome prethodno napraviti neki pisani sporazum ili je dovoljno da na ostavinskoj raspravi obavijestimo javnog bilježnika o našem dogovoru? To me zanima iz razloga jer bi prema našoj želji mami trebao pripasti pretežni dio tatine imovine, a brat i ja bi nasljedili manji i međusobno nesrazmjerni dio u pogledu vrijednosti.

Druga varijanta bi bila da se na ostavinskoj raspravi brat i ja odreknemo svega u maminu korist, pa da po okončanju ostavinakog postupka, odnosno nakon pravomoćnosti rješenja, brat i ja sklapamo s mamom darovne ugovore.

Dakle, kod nas nema dileme oko načina podjele, već nas zanima proceduralno jeftinija i jednostavnija varijanta po Vašem mišljenu.

Hvala unaprijed i lijepi pozdrav

Dijeli na drugim stranicama

Najjednostavnija, najbrža, i najjeftinija varijanta je da sve riješite na ostavinskoj raspravi. Prihvatite se nasljedstva temeljem zakona i bilježniku recite o načinu na koji ste dogovorili podjelu. Nije potrebno pisati nikakav sporazum, usmeno možete reći kako ste se dogovorili i tko što nasljeđuje. Tako ćete sve riješiti u jednom porezu.

I o jednom trošku.

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

• No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

• Napravi novi...

Važna informacija