mmmmm objavljeno: 26. studeni 2011. Dijeli objavljeno: 26. studeni 2011. Mama, brat i ja uskoro očekujemo ostavinsku raspravu nakon tatine, odnosno muževe smrti. Tata nije sačinio oporuku. Nas troje smo suglasni oko načina diobe sve njegove pokretne i nepokretne imovine. Moramo li o tome prethodno napraviti neki pisani sporazum ili je dovoljno da na ostavinskoj raspravi obavijestimo javnog bilježnika o našem dogovoru? To me zanima iz razloga jer bi prema našoj želji mami trebao pripasti pretežni dio tatine imovine, a brat i ja bi nasljedili manji i međusobno nesrazmjerni dio u pogledu vrijednosti. Druga varijanta bi bila da se na ostavinskoj raspravi brat i ja odreknemo svega u maminu korist, pa da po okončanju ostavinakog postupka, odnosno nakon pravomoćnosti rješenja, brat i ja sklapamo s mamom darovne ugovore. Dakle, kod nas nema dileme oko načina podjele, već nas zanima proceduralno jeftinija i jednostavnija varijanta po Vašem mišljenu. Hvala unaprijed i lijepi pozdrav Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
mokronoge odgovoreno: 26. studeni 2011. Dijeli odgovoreno: 26. studeni 2011. Najjednostavnija, najbrža, i najjeftinija varijanta je da sve riješite na ostavinskoj raspravi. Prihvatite se nasljedstva temeljem zakona i bilježniku recite o načinu na koji ste dogovorili podjelu. Nije potrebno pisati nikakav sporazum, usmeno možete reći kako ste se dogovorili i tko što nasljeđuje. Tako ćete sve riješiti u jednom porezu. I o jednom trošku. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.