rujan2011 objavljeno: 26. studeni 2011. Dijeli objavljeno: 26. studeni 2011. Lijepo molim pomoć u vezi sljedećeg. Gospodin ima dva odrasla sina koji obojica imaju svoje obitelji i ima u vlasništvu jednu nekretninu. Jedan sin je vrlo situiran i ima u vlasništvu više nekretnina. Drugi sin nema nijednu nekretninu i ima vrlo tešku životnu situaciju(dugove i blokade računa,propalu firmu i dr.). Pošto su jasno obojica nasljednici zanima me da li je moguće prije smrti napraviti darovni ugovor kojom gospodin daruje nekretninu svome maloljetnom unuku ( sinu od drugog sina ) kako bi se ista nekretnina zaštitila od ovrha drugog sina. Zanima me da li prvom sinu onda pripada samo nužni dio u nasljeđivanju? Podlježe li plaćanju poreza takav darovni ugovor(djed daruje unuku) i da li je to uopće moguće pošto je unuk maloljetan? Kakav je zakon u pogledu toga? Da li je moguća tužba prvog sina prema drugom ako se ispoštuje isplata nužnog djela i koliki je to iznos i da li se određuje prema vrijednosti nekretnine? Unaprijed zahvaljujem Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
rujan2011 odgovoreno: 24. travanj 2012. Autor Dijeli odgovoreno: 24. travanj 2012. Poštovani! Da li mi možda netko zna i može odgovoriti na ovo pitanje? Pliz Puno hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bovu odgovoreno: 24. travanj 2012. Dijeli odgovoreno: 24. travanj 2012. nužni nasljednici su djeca i bračni partner nekretninu možete darovati unuku ali nužni nasljednik može tražiti nužni dio iz nekretnine (može a nemora ) samo nužni nasljednik može pobijati darovni ugovor zbog povrede nužnog dijela. na darovanu nekretninu ne polaća se porez na promet nekretnina (potomak ,predak) i maloljetnom djetzetu se može darovati nekretnina. ugovor o doživotnom uzdržavanju isključuje nasljeđivanje i nužni dio. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
rujan2011 odgovoreno: 25. travanj 2012. Autor Dijeli odgovoreno: 25. travanj 2012. Poštovani g.bovu! Zahvaljujem na preciznom odgovoru uz sva nužna objašnjenja. Stvarno ste mi pomogli i još jednom vam se zahvaljujem pozdrav Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.