feudalac objavljeno: 28. studeni 2011. Dijeli objavljeno: 28. studeni 2011. Poštovani Djete, za koje imamo zajedničko skrbništvo, je svaki utorak i četvrtak kod mene, i svaki drugi tjedan u petak, subotu i nedjelju. Potpisali smo oboje odricanje prava na žalbu na presudu. Imam plaću 2150kn i žena me želi tužiti za neplaćanje alimentacije. Mjesečno imam 1500kn računa sve skupa (struja, voda, plin, itd. (telefon fiksni i internet nemam, uz dozvolu koristim prijateljev internet, ne živim u vlastitom stanu) Kakva su moja prava u situaciji - s obzirom da 1000kn alimentacije znači da neću biti u mogučnosti platiti osnovne usluge za preživljavanje. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
tanjarac odgovoreno: 28. studeni 2011. Dijeli odgovoreno: 28. studeni 2011. čekaj,ako ti je u presudi određena takva alimentacija,a ti si se odrekao prava na žalbu,moraš ju plaćati i to je stvarno utuživo.Eventualno,na nadležnom sudu možeš podnijeti zahtjev z a smanjenjem alimentacije zbog novonastalih okolnosti (nemogućnost podmirivanja osnovnih životnih troškova),ali uz to,naravno,priloži dokaze (o neposjedovanju nekretnina i pokretnina,platnu listu za zadnjih 12mj.,poreznu karticu isl),ali ako ti sud odobri smanjenje alimentacije,to ti vrijedi tek od pravomoćnosti rješenja. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
feudalac odgovoreno: 29. studeni 2011. Autor Dijeli odgovoreno: 29. studeni 2011. hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
feudalac odgovoreno: 29. studeni 2011. Autor Dijeli odgovoreno: 29. studeni 2011. Da sumiram: Grad/državu boli ona stvar ako ja završim na ulici dokle god kuja što me varala godinu dana i sa plaćom od osam tisuća dobije svoju devetu tisuću kuna? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
tanjarac odgovoreno: 29. studeni 2011. Dijeli odgovoreno: 29. studeni 2011. Gle,alimentacija bi trebala služiti uzdržavanju djece,a ne bivših supružnika,što god mi mislili o njima (s pravom ili ne,ali to i tako nije tema).Dakle,ta deveta tisuća nije njena,nego djetetova.Namjera mi je bila pomoći ti savjetom,ali se svakako ograđujem od takvog stava. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.