Ivanka1951 objavljeno: 4. prosinac 2011. Dijeli objavljeno: 4. prosinac 2011. Protustranka je najprije pred sudom prihvatila da izvrši neke radove na samo mojoj kući a ja bih se odrekla dijela u zajedničkoj kući ali kasnije nije htjela da prihvati tj potpisati precizirane zahtjeve u istom smislu iako smo gotovo sve dogovrili. Sud neće da se mješa u provedbu nagodbe. Na mje traženje sazvana je nova raspava. Sad bi trebalo ili pustii da protustrnka napravi sve kako hoće i možda kasnije tužiti da izvrši sve kako treba ili ići na javnu dražbu. Kuća max. može biti prodana za 50 000 eura ali u nerazvijenom kraju i to na javnoj dražbi mogla bi postići vrlo malu cijenu. A trebalo bi platii i troškove procjena komissije pa me zanima tko to plaća i koliko može koštati? Ovisi li to o cijeni - koju može postići ili realnoj vrijednosti objekta ili o složenosti posla komisije( stvar je komplicirana jer je protustrnka tu uložila na katu 20 000 eura koje je dobila za obnovu a ja sam uložila manje a s druge strane moj je dio veći 2/3) Kako bi se dijelio novac da li prema ulaganjima ili idealnim djelovima ili oboje? Da li mogu tražiti da mi pripadne prizemlje u kom sam živjela ali sam morala otići zbog loših odnosa? Da li se može odustati od prodaje ako bude postignut nesuvislo mali iznos? Da li može netko od predlagatelja sudjelovati na j. dražbi da bi podigao cijenu? Na kraju, mogu li ja kao vlasnik polovine kuće sam zatražiti prodaju ako se moj supredlagatelj (vlasnik dijela 1/6) ne pojavi na raspravi iako se slaže sa mnom da se treba prodati? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.