Ivanka1951 objavljeno: 5. prosinac 2011. Dijeli objavljeno: 5. prosinac 2011. Protustranka je pristala na nagodbu pred sudom(na moj prijedlog) tako da prilikom razvrgnuća suvlasništva na kući koja je zajednička ja ustupam svoj dio a ona izvrši radove na drugoj, mojoj kući ali je kasnije odbila da potpiše preciziranu obavezu za to iako je okvirno sve dogovoreno. Sud neće da se miješa u izvršenje te nagodbe. Sad postoji mogućost ili da prihvatim da protustranka to izvrši po svojoj volji pa da ju kasnije evetualno tužim ako ne bude sve u redu ili da odmah na raspravi koja je već zakazana na moju mollbu, tražim prodaju zajedničke kuće putem javne dražbe. Budući se radi o nerazvijenom kraju bojim se da će dobiveni novac biti toliko malen da će mi jedva pokriti troškove procjena jer je stvar komplicirana: protustranka je u kuću koja sad na tržištu može postići max.cijenu od 50 000 € uložila novac dobiven za obnovu 20 000 € a ja u svoj dio manje a s druge strane ja i drugi predlagatelj imamo zajedno 2/3 ideal. dijelova. Sad me zanima koliko mogu koštati procjene i izračuni i tko to plaća - da li samo predlagatelji?Kako bi se dijelio novac - prema ulaganjima ili ideal. dijelovima ili sve odjednom? Da li mogu tražiti da meni pripadne prizemlje kuće u kom sam živjela i ulagala ali sam otišla zbog loših odosa? Da li se cijena procjena izračunava prema realnoj vroijednosti kuće ili cijeni koju može postići dražbom ili možda prema obimu posla? Da li se može odustati od prodaje ako na dražbi bude ponuđen neki nesuvislo mali iznos? Da li može netko od nas predlagatelja ili neki rođak sudjelovati na dražbi i tako bar donekle podići cijenu? I na kraju: mogu li ja kao vlasnik 1/2 ideal.dijela sam zatražiti prodaju na javnoj dražbi ako se moj supredlagatelj (1/6 dijelova) ne pojavi na raspravi ali se slaže sa mnom? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.