Jump to content

zabrana upravljanja vozilom, kazneno djelo

Preporučene objave

objavljeno:

Dobio sam poziv na prvo ispitivanje jer sam vozio automobil unatoč zabrani. Imao sam 0.99 promila. Zbog ozbiljnosti posla koji obavljam htio sam pitati postoji li mogućnost da izbjegnem zatvor pa da dobijem novčanu ili uvjetnu kaznu? Koliko bi novčana kazna iznosila. Budući da mi je to prvo kazneno djelo u životu, trebam li uezti branitelja ili bi moglo proći bez njega? Hvala svima na odgovorima.

odgovoreno:

Slijedi vam saslušanje koje će biti snimano i dobiti će te CD za suvenir.

Ako vam je to prvo kazneno djelo, a stvarno ste ga počinili odvjetnik vam ne treba, dok je poželjan ako ste u kaznenim evidencijama.

Slijedi novčana kazna u iznosu od 10 do 300 dnevnih dohodaka, trebat će te dokazati vaša primanja ako imate nižu plaću od prosječne, a rok za plaćanje je od jednog do 6 mjeseci.

Može se izreći i zatvorska kazna, ona se najčešće izriče u uvjetnom obliku osobama lošeg imovinskog stanja koje odranije nisu kažnjavane.

Predmet ispitivanja će biti samo izigravanje izrečene zaštitne mjere, a ne vožnja pod utjecajem alkohola.

odgovoreno:

Hvala na opsežnom odgovoru. Sada bih vas molio za poneka pojašnjenja. Što znači ovo od 10 do 300 dnevnih dohodaka? Koliko je to novaca? I što znači uvjetna kazna zatvora? Da se ide u zatvor ili si na slobodi ali pod određenim uvjetima? hvala vam.

odgovoreno:

To će biti samo saslušanje, vjerojatno vrlo kratko, nakon toga će (najvjerojatnije) državno odvjetništvo odlučiti da vam izda kazneni nalog sa novčanom ili uvjetnom kaznom zatvora.

Novčana kazna od 30 dnevnih dohodaka je novčana kazna od 5.397 kuna, osim ukoliko dokažete da imate niža primanja.

Kazna zatvora od 4 mjeseca uvjetno na dvije godine znači da se uopće ne ide u zatvor ako u dvije godine nakon pravomoćnosti ne počinite novo kazneno djelo.

Ako u kaznenom nalogu piše ova uvjetna kazna zatvora, platite troškove postupka i lijepo sve bacite u smeće, te ne sjedajte za volan dok imate zaštitnu mjeru zabrane upravljanja i općenito ne upravljajte vozilom pod uticajem alkohola, jer ako sve ponovite lijep postupak vas čeka i na prekršajnim i na kaznenim sudovima.

Ako dođe novčana kazna u određenom iznosu, a imate niža primanja, pišite prigovor na kazneni nalog u kojem priznajte radnju koju ste napravili, a samo prigovorite na visinu kazne i priložite dokaze (platne liste i potvrdu iz porezne o imovinskom stanju) kojim potvrđujete svoje navode iz prigovora.

Uglavnom ništa strašno ako vam je ovo prvi put.

Mogli ste puno gadnije proći da su prema vama postupali po prekršajnom postupku, jer u tom slučaju bi bili odmah uhićeni i sutradan kažnjeni kaznom od najmanje 5.700 kuna.

odgovoreno:

a joj.. da li mislite da su imali postupak prema meni po preksšajnom ili kazennom postupku? ja sam dobro napisao kada sam rekao da nisam imao nikakvo kazneno djelo, ali su prekršaj vodili postupak prema meni jer sam pao s motora davno prije pa sam se morao navlačit po sudu ali to je bio prometni prekršaj a ne kazneno djelo. da li će asd pak to imati kakvog utjecaja? neće me valjda odmah zbog toga strpati u zatvor??

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija