Jump to content

trebam hitno pomoć,ovrha treče osobe

Preporučene objave

objavljeno:

Molim bilo koga tko se razumije u ovrhe za pomoč,prehitno je.

08.12.2011. sam imao drugo roćište na sudu,ja sam tužitelj u ovom predmetu. tužim osobu koja je dobila parnicu protiv čovijeka koji je meni prodao stan 2003.god ,koji sam ja isplatio njemu,podpisali i ovijerili ugovor kod bilježnika,isti dan sam ostatak kredita prebacio na sebe,za što imam potvrdu banke o urednom plačanju do sad,ali sam napravio osnovnu i najgluplju grešku koja se može napraviti,a to je da nisam se upisao u vlasništvo stana,jer nisam imao novca za porez tad.

situacija je sljedeča: ovrhu je tuženik iz mog predmeta u pisao u teret od stana 2007.god.,a ja sam to tek saznao krajem 2009.god.,početkom 2010.god. sam podigao tužbu radi nedopuštenosti ovrhe,da dobijem na vremenu,jer znam u kakvom sam zakonskom položaju kao treća osoba,htio sam se dogovorit s tim bivšim vlasnikom stana da platimo po pola taj dug koji iznosi 180000kn i bili smo kod tuženika iz mog predmeta,nagodili se usmeno za 10000 EUR ,dogovorili da će bivši vlasnik prvi plačat na rate,pa onda ja. međumtim on to nije napravio,stalno me zavlačio i izmišljao nešto,a da stvar bude gora,moj (nesposobni)odvjetnik,uopče nije ni znao da je stan prodan još u srpnju ove godine na dražbi,nitko nije obavijestio ni mene ni tog bivšeg vlasnika,ni o konačnoj presudi iz njhovog predmeta(tuženika i bivšeg vlasnika),niti o dražbi,niti o deložaciji koja je zakazana za 13.12.2011.,a za koju sam ja saznao usred ovog ročišta.

ja u tom stanu živim od dana kada sam ga platio,a sad su mi ga oduzeli zbog tuđeg duga,s kojim ja nemam veze,a na sudu su mi rekli da sam ja treča osoba i da nemogu ništa napraviti da zadržim stan koji je u stvarnosti moj,a taj bivši vlasnik nema ništa na sebi,iako svi znaju da ima poprilično imovine,ali ne na svoje ime,pa mu se nije mogla stavit ovrha na ništa nego na taj stan koji je on dobio dohranom.

MOLIM VAS POMOZITE MI STA DA RADIM?

koga da tužim da si vratim novac od stana,kome da se obratim,jer mi na sudu stalno ponavljaju jedno te isto da ja nisam vlasnik na papiru i to je to za mene,iako su svi na sudu svijesni činjenice da sam ja stvarni vlasnik.

dali postoji neki sud gdje se gleda istina i činjenice,a ne prazno slovo i loše sročena pravila o trečim osobama u ovršnom zakonu.

• 2 mjeseci kasnije...
odgovoreno:

To je prestrašno šta se dešava. Sličan slučaj...

Moja kuća je na dražbi 2. puta radi duga osobe koja mi je

kuću prodala 1990. i nije se pojavila u ljeto 1990.kada smo se trebali uknjižiti u zemljišne knjige. Ugovor je sklopljen,porez je plaćen a ta osoba je kupila manji stani onda je

nestao je bez traga negdje u Njemačkoj i nije se pojavio 18 godina u Hrvatskoj.

Kupoprodajni ugovor je bio valjan dokument kojime sam prijavio prebivališt sebe i svoje obitelj..uvodio plin,struju,vodu. Odvjetnica me je

uvjeravala da budem bez briga jer imam uredan kupoprodajni ugovor.

Vodim parnicu s njegovom ljubavnicom od 1999.jer je on njoj posudio neke novce prije prodaje kuće i to nije vratio.

Sjela je na zemljišne knjige s nekom ispravo iz jugo konzulata u Njemačkoj.

Njega niKako nismo mogli dovesti na sud..nije dužan doći,

sud kuću uopće nije procjenio..drže se stanja u zemljišnim knjigama.iako smo slali slike.kuća je u mom posjedu već 22 godine i u nju sam uložio sam svoj rad i ušeđevinu. Nitko ne želi čuti za njegov stan ..živi ko zaštićeni lički medo u njemu..i izgleda da ga je fiktivno prodao.

Mi smo sudu dostavili sve podatke o stanu ali nitko ne

nam ne odgovara .....ja i moja obitelj smo pred zidom.

Gdje je tu pravda? Radi tuđeg duga moja kuća ide na dražbu..kuća koju sam pošteno isplatio i nju uložio 22 godine rada.

Po zakonu mi nećemo pretpjeti nikakvu štetu ako ostanemo bez svoje kuće..šta smo mi? Moja obitelj je očajna.........

I 1. i 2. dražba dolaze bez da smo dobili rješenja na naše žalbe.

Kakvi to zakoni vladaju sudom? Pola Hrvatske nije uknjiženo

u zemljišne knjige prema stvarnom stanju!

A ja sam žrtva i trebam zbog nečije prevare ispaštati....

:place:

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija