veroz51 objavljeno: 16. prosinac 2011. objavljeno: 16. prosinac 2011. molim savjet prije 9 godina umrla mi je je mama i na inzistiranje oca poklanjam mamin dio u korist oca dok djeca moga pokojnog brata zadržavaju nas.pravo,s obzirom da sam sa ocem i nećacina bio u povremenom kontaktu nisam znao da je tata odmah sve poklonio unucima a sebi zadržao samo pravo dož.uživanja,oni su ili maloljetni ad su dobili dar,istekom 10 god.oca trpaju u Vrapče i nakon toga expresno se upisuju u zk. sve u jednom danu,posvađaju se sa ocem i on traži moju pomoć,plačam mu odvj.prvog,drugog,trečeg,nema parnica tek jedna u tri godine,stavljamo zabilježbu spora i poništenje darovnog ugovora,nakon tri godine Žup.sud vrača sve u početno stanje i ostavlja zabilježbu spora do iste čestice nalazi se čestica koja je upisana kao vlasništvo mene i pok. brata,jedini prilaz je preko cestice na kojoj se spore tata i unuci tata ima 87 godinaali je vitalan kako da zaštitim očekivani nužni dio i prolaz na svoju česticu,jer tata me je u biti prevario tri puta pa mu ne vjerujem.Hvala na odgovoru ? Citiraj
bovu odgovoreno: 16. prosinac 2011. odgovoreno: 16. prosinac 2011. ako mu ne vjeruješ zašto plaćaš odvjetnika za nešto što je on zbrljao . neka kusa juhu koju je skuhao. kao nasljednik imaš mogućnost osporavati darovni ugovor zbog povrede nužnog djela . nužni dio je 1/2 od djela koji bi nasljedio. ili nakon očeve smrti tražiti nužni dio iz darovane imovine od daroprimatelja. sad kad je Županijski sud vratio spor ne početak možeš tražiti sudjelovanje u sporu kao umješač zbog povrede nužnog djela. Citiraj
veroz51 odgovoreno: 16. prosinac 2011. Autor odgovoreno: 16. prosinac 2011. Hvala,makar su mi rekli neki odvjetnici da nemam pravo ali još jedno pitanje dal mogu ustati sa tužom za pravo prolaza na svoju česticu koja je u drugom redu ? Citiraj
veroz51 odgovoreno: 18. prosinac 2011. Autor odgovoreno: 18. prosinac 2011. nakon kojeg roka od saznanja mogu osporavati darovni ugovor bez obzira što je otac živ meni ne daje ništa ,a nisam ga nikako povrijedidio bio sam uzoran i dobar sin ? Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.