tomo2801 objavljeno: 18. prosinac 2011. objavljeno: 18. prosinac 2011. U 6. mjesecu sam imao ozljedu na radu pao sam s ljestava i slomio 4 prst stopala. Mjesec dana sam bio u gipsu, te dva mjeseca fizikalne terapije. Kako ono što sam radio nije u mom opisu posla nego sam prema izričitoj naredbi zamjenika direktora išao obaviti taj posao. 28.10 Nakon 3 mjeseca bolovanja i 20-tak dana godišnjeg odmora sam s firmom potpisao sporazumni raskid ugovora o radu. Ali sam ih odlučio tužiti zbog ozljede na radu. Inspektor nije napravio zapisnik ali mi je ozljeda uredno priznata na hzzo-u. Da li imam šanse dobiti naknadu na sudu i za što ih sve mogu tužiti? Citiraj
rubens odgovoreno: 18. prosinac 2011. odgovoreno: 18. prosinac 2011. Naravno da prema ovome što si gore naveo izgledan je uspjeh u toj parnici, no za tako nešto će ti biti potrebna stručna i ovlaštena pravna pomoć, tako da javi se nekom od odvjetničkih ureda za nastavak priče. Citiraj
tomo2801 odgovoreno: 18. prosinac 2011. Autor odgovoreno: 18. prosinac 2011. Vec je predmet kod odvjetnice koja je poslala bivsoj firmi dopis da se izvansudski nagodimo. Njihov odgovor je bio na osnovu cega trazimo odredjenu svotu novaca!? Mislim da time samo kupuju vrijeme. Ako netko zna koliko vremenski traju ovakve parnice Citiraj
Mistral odgovoreno: 20. prosinac 2011. odgovoreno: 20. prosinac 2011. dugo. ovisno o sudu i višem sudu recimo 3 do 5 godina dok ne dodjete do novca - ako je firma likvidna Citiraj
tomo2801 odgovoreno: 21. prosinac 2011. Autor odgovoreno: 21. prosinac 2011. Odvjetnica mi je rekla da kamate idu od dana pokretanja postupka!? Da li je to točno? Citiraj
rubens odgovoreno: 21. prosinac 2011. odgovoreno: 21. prosinac 2011. Ako će tako postaviti tužbeni zahtjev onda je to točno i zapravo najbezbolnije jer je oko ovog pitanja moguće da "padne" presuda ukoliko se ide s kamatama ranije, primjerice od dana nastanka štetnog događaja. Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.