Jump to content

Ozljeda na radu

Preporučene objave

objavljeno:

U 6. mjesecu sam imao ozljedu na radu pao sam s ljestava i slomio 4 prst stopala. Mjesec dana sam bio u gipsu, te dva mjeseca fizikalne terapije. Kako ono što sam radio nije u mom opisu posla nego sam prema izričitoj naredbi zamjenika direktora išao obaviti taj posao. 28.10 Nakon 3 mjeseca bolovanja i 20-tak dana godišnjeg odmora sam s firmom potpisao sporazumni raskid ugovora o radu. Ali sam ih odlučio tužiti zbog ozljede na radu. Inspektor nije napravio zapisnik ali mi je ozljeda uredno priznata na hzzo-u.

Da li imam šanse dobiti naknadu na sudu i za što ih sve mogu tužiti? :vrti:

odgovoreno:

Naravno da prema ovome što si gore naveo izgledan je uspjeh u toj parnici, no za tako nešto će ti biti potrebna stručna i ovlaštena pravna pomoć, tako da javi se nekom od odvjetničkih ureda za nastavak priče.

odgovoreno:

Vec je predmet kod odvjetnice koja je poslala bivsoj firmi dopis da se izvansudski nagodimo. Njihov odgovor je bio na osnovu cega trazimo odredjenu svotu novaca!? Mislim da time samo kupuju vrijeme. Ako netko zna koliko vremenski traju ovakve parnice

odgovoreno:

Ako će tako postaviti tužbeni zahtjev onda je to točno i zapravo najbezbolnije jer je oko ovog pitanja moguće da "padne" presuda ukoliko se ide s kamatama ranije, primjerice od dana nastanka štetnog događaja.

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija