brigida objavljeno: 22. prosinac 2011. Dijeli objavljeno: 22. prosinac 2011. Štovani, molim Vas za pomoć. Zanima me da li postoji način da se otkupi nekretnina (u kojoj živim)u vlasništvu Općine na npr.20-tak godina(bez dizanja kredita u banci,kao što su nekada ljudi kupovali od Općine).Ako ne postoji takva opcija, da li postoji neki određeni datum, godina od kada to više nije moguće?! U najmu smo u općinskoj(derutnoj)kući koju su htjeli srušiti radi proširenja parkirališta. Tražili smo promjenu detaljnog urbanističkog plana u čemu sam i uspjela. Imali smo i rješenje o zabrani ulaganja(zbog predv.rušenja)koje nisu još povukli(iskreno-ne znamo da li smo to moraliu posebno tražiti). Tu živimo 10-tak godina. Sada nismo u mogućnosti dizati kredit za kupnju nekretnine a postoji osoba koja već ima rješeno stambeno pitanje koja ima namjeru predati zahtjev za kupnju baš tog k.č...Šta učiniti? Da li nas mogu natjerati da odemo i prodaju kući i drvarnicu (drugi k.č. koji isto koristimo)drugoj osobi? Mi smo ipak nešto morali uložiti kako bismo mogli donekle živjeti u kvazi normalnim uvjetima(kuća prije nije imala ni temelje-daske a ispod zemlja, sami smo iskopali i sredili..itd..ima toga još jer je kuća starijeg datuma i potrebno joj je saniranje.) Pitanje je opširno, odgovor bitan i hitan jer susjedi vrebaju. Hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
felixx odgovoreno: 23. prosinac 2011. Dijeli odgovoreno: 23. prosinac 2011. Jeste li uselili bespravno, ili imate kakvo rješenje da prostor koristite? Ako imate, od kada? Ako nemate novac, kako mislite otkupiti tu nekretninu? Pokušajte razgovarati sa ovima u općini - možda postoji mogućnost da dodjele kakvu drugu nekretninu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.