Jump to content

Hitno: odvjetnik za provjeru papira pri kupnji stan u ZG


anonimno

Preporučene objave

1.) mozete li mi preporuciti nekoga tko se bavi imovinskim odnosima?

 

Ocito ne citate pravila foruma kad pitate ovakove stvari. Stoga vas upucujem na tocku 2. pravila Legalis foruma koja glasi:

 

"2. Kako Hrvatska odvjetnička komora zabranjuje svako reklamiranje odvjetnika, na ovom forumu nije dozvoljeno tražiti ili nuditi odvjetničke ili slične usluge. Sve objave koje će tražiti ili sadržavati bilo koji vid reklame ili traženja odvjetničkih usluga bit će djelomično ili potpuno izbrisane ili zaključane. "

 

Za pitenje koje ste postavili pod rednim brojem 2. mozete nastaviti raspravu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1.) Sorry, nisam iščitavao detaljno pravila, kao što pretpostavljam da ne radni ni 99% posjetitelja:). Dakle preostaju mi usmene preporuke ili jednostavno random nazivanje odvjetničkih ureda i traženje najpovoljnijeg.

 

nadopuna pitanja br 2.:

može li netko po točkama navesti pravnu proceduru kupnje stana, koji dokumenti se provjeravaju? Čuo sam da se identitet vlasnika nikako ne može sa sigurnošću provjeriti, da policija ne dopušta pregled tuđih osobnih iskaznica..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

najvažnije:

1) provjera podataka iz vlasničkog lista (ako ga ima), može se na inernetu - pravosudje.hr provjeriti da li je ta osoba koja se predstavlja kao prodavatelj upisana u zemljišnu knjigu (ili u knjigu položenih ugovora - također na pravosudje.hr) kao vlasnik nekretnine

2) osoba mora dati osobnu iskaznicu - radi izrade predugovora o kupoprodaji. Jednostavno dođete s predugovorom o kupoprodaji (kupite obrazac u Narodnim novinama) i pokažete ozbiljnu namjeru da sklopite ugovor, ili pak da Vam da podatke jer su Vam potrebni,- jer će Vam netko sastaviti predugovor, pa će te prodavatelju predočiti neke odredbe - baš to što on želi.. dosjetljivi trebate biti .. Ti podaci (br.OI, tko ju je izdao - MUP ili PU, adresa) moraju biti u svakom takvom dokumentu o kupoprodaji nekretnine. Ako osoba tada, odmah u startu pokaže nespremnost pokazivanja osobne iskaznice-nema namjeru sklopiti posao, u svakom slučaju petlja---zaboravite

 

važno za kupoprodaju nekretnine

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija