koko-lili objavljeno: 27. prosinac 2011. Dijeli objavljeno: 27. prosinac 2011. Da ne duljim: već duže vremena firma u kojoj radim ima velikih poslovnih problema uzrokovanih nikakvom krizom već isključivo nesposobnošću, nepoštenjem i nemoralom vlasnika. Plaće kasne mjesecima, radnicima se uskraćuje pravo da primaju plaću na banku koju sami izaberu ili na koju su donedavno smjeli primati plaću pa ih se dovodi u nepovoljan položaj i stvaraju im se troškovi, sa obračunatih plaća radnicima se uredno skidaju krediti po administrativnim zabranama, a onda se ne uplaćuju bankama što rezultira troškovima opomena, ulascima u nedopuštene minuse, kamatama i koječim. Vlasnik ima nekoliko poduzeća registriranih na razne članove obitelji, a radnici su raspoređeni na 2-3 poduzeća koje je vlasnik namjerno pustio da padnu u dugotrajnu blokadu, tako da radnici jednostavno ne mogu poduzeti ništa kako bi naplatili svoja potraživanja. Poslovanje se odvija preko ostalih poduzeća koja nemaju zaposlenike (osim članova obitelji), roba i proizvodi se po nekoliko puta prefakturiravaju između poduzeća u vlasništvu obitelji itd. Radim na radnom mjestu na kojem sam u prilici vidjeti mnoge nepravilnosti i protuzakonite radnje, pranje novca, nelegalno naplaćivanje provizija, cesije i kompenzacije sa poduzećima u blokadi, prodaju na crno itd. Ima tu svega, od prekršaja pa do ozbiljnijih stvari. Uglavnom - meni je svega dosta i hoću prijaviti gazdu. Za sada još nisam sigurna hoću li skupiti hrabrosti da to učinim imenom i prezimenom ili anonimno (sramim se sama sebe, ali ja moram raditi još više od 20 godina), ali najdraže bi mi bilo da ih nekako prijavim nekome tko bi "ušao" u firmu i pretresao temeljito sve poslovne knjige, jer sam uvjerena da je i ono što znam samo kap u moru onoga što rade. Molim savjete, prijedloge, bilo što... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
rubens odgovoreno: 27. prosinac 2011. Dijeli odgovoreno: 27. prosinac 2011. Za prekršaj, prijava inspektoratu, za ovo "ozbiljnije" probaj MUP-u, prijava može biti i anonimna no ukoliko je takva potrebno je barem učiniti vjerojatnim da nešto nije kako bi trebalo biti. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.