Jump to content

zabrana približavanja na udaljenost manjoj od 100m

Preporučene objave

objavljeno:

Postovani,

situacija je slijedeća:

Prekršajni sud u puli, temeljem čl. 130. st. 2 i čl- 131. st. 3 donio je rješenje. određuju se mjere opreza : zabrana približavanja, uspostavljanja ili održavanja veza sa ... ..., na udaljenosti ne manjoj od 100m na svim područjima i mjestima na kojima boravi, i zabranu posjećivanja stana na toj i toj adresi. dakle:

moja baka je podnijela protiv mog oca prijavu za obiteljsko nasilje: verbalno- prijetnja. policija je podnijela 07.12 sudu optužni prijedlog zbog dijela prekršaja iz čl. 20. st 2 zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, sa prijedlogom određivanja zaštitne mjere: zabrane približavanja žrtvi nasilja. nakon što je sud saslušao svjedoka (samo i isključivo moju baku, otac nije bio na sudu kao svjedok, jer nije bio kod kuće kada mu je uručen poziv), sutkinja je po složbenoj dužnosti odredila navedene mjere opreza da bi se sprijećilo ponavljanje prekršaja. izvršavanje mjere povjerava se policiji. pravo na žalbu ima 3 dana od danas, na Visokom prekršajnom sudu u Zagrebu (slučaj je evidentiran u Puli).

stvar je sljedeća:

1. moja baka je izmislila priču jer želi oca izbaciti iz kuće, nema svjedka da potvrdi priču, njezina riječ protiv njegove.

2. problem sa izvršavanjem ove mjere opreza leži u činjenici da žive u istoj kući na dva različita kata.

3. zašto policija nije izrekla kaznu uobičajenu za ovaj slučaj, dakle 8 dana, već je izrečena mjera opreza do pravomoćosti odluke o prekršaju.

4. predviđena mjera po zakonu je novčana kazna, a ne zabrana približavanja, ne razumijem zašto je odmah izrečena ova mjera.

5. upravo sastavljam žalbu pa mi je potrebna pomoć, tj savjet na što se točno mogu u ovom slučaju žaliti.

hvala puno!

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija