Jump to content

Z što se sve može prijaviti poslodavca državnom inspektoratu


nikacdc

Preporučene objave

Zanima me za koje sve prekršaje poslodavca ga se može prijaviti državnom inspektoratu, odnosno za koje prekršaje će dobiti kaznu? Već sam ga prijavio za neizdavanje obračuna otpremnine i za neisplatu plaće, zanima me konkretno sljedeće:

Da li ga se može prijaviti za neizdavanje godišnje obračunske liste plaća i doprinosa, to je onaj dokument koji se dobije početkom godine i koji sadržave sve plaće u prošloj godini, poreze, prireze itd. Početkom ove godine nisam dobio taj dokument zbog kojeg nisam bio u mogućnosti predati godišnju poreznu prijavu. Zanima me da li je neizdavanje tog dokumenta kažnjivo i da li ga zbog toga mogu prijaviti Državnom inspektoratu.

Molim Vas da mi navedete i ostale prekršaje zbog kojih se poslodavac može kazniti (znam za prekovremeni rad, to ću u skoroj budućnosti iskoristiti).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Državni inspektorat, odnosno inspekcija rada bi trebala izaći van zbog bilo kojeg kršenja Zakona o radu ili ukoliko se evidencija rada radnika ne vodi uredno. Moje iskustvo s njima je pozitivno, rasturili su poslodavca i kontrolirali puno više toga od onog što je bilo prijavljeno. I to na anonimnu prijavu, naravno. Bilo bi dobro da u prijavi navedete koji član ZOR-a se krši i na koji način, ali nije niti to nužno. Možete ih kontaktirati i telefonski, ako niste sigurni da li nešto je ili nije za prijavu.

pozz

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija