filko11 objavljeno: 29. prosinac 2011. objavljeno: 29. prosinac 2011. Pozdrav svima! vlasnik sam jednog malog obrta koji se bavi proizvodnjom. Želja mi je, radi velikog poreznog opterecenja placanjem poreza na dohodak, prijeci u doo i placati porez na dobit. Kako su mi rekli, to je moguce uciniti, ali je proces malo zahtjevniji, a i poprilicno skup ako ti to radi neka strucna osoba. Zanima me koji je najbolji (a i najjeftiniji i najlaksi) nacin da se to odradi, a da se sto manje davanja plati na imovinu koja se prenosi, izlazne nenaplacene racune, a vecina ulaznih racuna je poplacena. Takodjer, obrt ima i dugogodisnji kredit koji bi sada trebao doo vracati umjesto obrta kad se obavi to prebacivanje. Da li je lakse prvo prijeci u obrtnika dobitasa, a onda u kratkom roku osnovati doo u prebaciti obrtnika dobitasa u doo? Ima li smisla ostaviti aktivan obrt pa da doo placa najam opreme, stojeva i prostora? Unaprijed hvala na savjetima. Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.