Jump to content

Postoji li nekakva pravna osnova?

Preporučene objave

objavljeno:

Pozdrav svima!

Imam problem. Ukratko izgleda ovako:

Student sam i odlučio sam ovdje iznijeti problem cijele svoje studentske grupe - i šire. Naime, imamo jednog profesora kojim nitko od studenata nije zadovoljan, ni na ovoj, ni na ostalim godinama, uključujuć i ostale profesore koji su također nezadovoljni.

Dotični profesor je i pročelnik odjela. Kod nas na fakultetu pročelnika ne biraju ostali profesori nego je pročelništvo jedna od dužnosti koja se obavlja kako tko dođe na red.

Zbog osobne osvete, ali ne mogu iznijeti zašto, oduzima kolegije profesorima jer je većina profesora honorarno zaposlena na fakultetu, te na njihova mjesta dovodi svoje profesore sa drugog fakulteta.

Najveći problem je što koliko smo do sad upućeni ne postoji nikakav zakon koji bi određivao količinu gradiva po ects bodu tako da je ovaj profesor to iskoristio na način što je kolegij učinio _iznimno_ zahtjevnim, a gradivo se cijelo mora znati doslovno napamet. Predavanja su obvezna i vrlo monotona, doslovno neizdrživa.

Zbog tog profesora i kolegija većina studenata je potpuno emocionalno iscrpljena, na rubu živaca, pred živčanim slomom i proces se može opisati kao maltretiranje.

Ukoliko studenti žele polagati i ostale kolegije, to je vrlo teško moguće, gotovo nemoguće ukoliko želimo održati fizičko i psihičko zdravlje.

Još jednom naglašavam da nitko na fakultetu tko ima doticaja sa tim profesorom nije zadovoljan, krenuvši od ostalih profesora, asistenata, suradnika i na kraju nas studenata. Jedina osoba koja ga voli je dekan.

Znam da ovaj post izgleda kao da se par studenata žali na nekog zajebanog profesora, ali stvar je puno ozbiljnija i prelazi granice normale.

Ima li načina da ga se riješi s obzirom da nas terorizira godinama?

Dodatno, zanima me postoji li neki zakon kojim se uređuje način održavanja nekog kolegija? Zanima me ovo jer dotični profesor je odredio da je za prolazak njegovog kolegija potrebno biti prisutan na svim predavanjima i vježbama, položiti oba kolokvija i sve to samo da bi se steklo pravo (uvjet) izlaska na ispit.

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija