GASTA objavljeno: 30. prosinac 2011. Dijeli objavljeno: 30. prosinac 2011. Poštovani, radi se o slijedećem. Otac mi je vlasnik zemlje u zgb, koja se nalazi u neposrednoj blizini S (stambena zona), ali nažalost još uvijek je to područje Z2 (park šuma). Točno dvije čestice od te zemlje je S zona. Interesira me da li on, kao višegodišnji branitelj, ima neko pravo ili na neki način može zatražiti prenamjenu zemljišta. Isto se trenutno vodi kao oranica i pašnjak. Ako nema pravo, jer nije u S (stambena ili ti građevinska zona) što može napraviti? Kome se obratiti? Postoji li neki odvjetnik koji radi i pomaže braniteljima, a posječuje ovaj forum ili tako nešto? Može ovdje a može i na PM hvala Vam svima, i želim Vam ugodnu i sretnu Novu LP Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Kompa odgovoreno: 30. prosinac 2011. Dijeli odgovoreno: 30. prosinac 2011. Kao branitelj ima pravo besplatne prenamjene zemljišta u građevinsko ali isto zemljište mora biti u građevinskoj zoni. Pošto ovo zemljište nije u građevinskoj zoni otiđite do gradske uprave - do općine ili do gradonačelnika ako možete i tražite tamo tko je zadužen za prostorno uređenje tamo gdje vam se nalazi vaše zamljište. Pitajte tamo nadležne ima li grad namjeru i ako ima kada staviti vašu parcelu u građevinsku zonu ili grad takvu namjeru uopće nema niti misli imati. Da i nema veze što je vaše zemljište samo 2 parcele od onoga gdje je dozvoljeno graditi, negdje mora biti granici. isto bi vam bilo i da graniči sa parcelom na kojoj je dozvoljena gradnja ( znam iz vlastitog iskustva dok sam imao sličan primjer samo sam ja kupovao zemljište pa sam se prvo informirao o zemljištu u nadležnoj općini,odnosno ja sam otišao direkt kod gradonačelnika Vrbovca u kancelariju da se raspitam ). Prostorni plan se radi svakih nekoliko godina. Tada će vam sve biti puno jasnije. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.