Jump to content

Zapljena automobila (potreban savjet)


morfeus

Preporučene objave

Pozdrav svima.

Nastojati cu biti sto kraci a opet da sve bitno bude izreceno.

Dakle, zaposlen sam u jednoj firmi kojoj je vlasnik firma iz Slovenije. S obzirom da su se nama pokvarili sluzbeni automobili, bili su nam potrebni novi. Kao nasi vlasnici, firma iz kopra je odabrala za najam firmu iz Slovenije koja se trebala registrirati u Hrvatskoj. Kako to nisu uspjeli brze napraviti, odlucili su nam iznajmiti automobile na rent-a-car (jer ta firma koja je trebala isporuciti aute ima i uslugu rent-a-car-a u Sloveniji). Dakle, vozili smo rent-a-car slovenskih registarskih oznaka po RH kao Hrvatski drzavljani. Naravno da je ugovor o najmu glasio na ime (na ime kolege, a ostalima je izdana "dozvola za upravljanje vozilom" od strane rent-a-car kuce). Potpisani ugovor o najmu bio je izdan na mjesec dana!

E sad, mene je zaustavila policija i prijavila sve carini koja je vozilo zaplijenila i cijeli se slucaj vodi protiv mene osobno. Za taj dan kada je zaplijenjen auto imam i putni nalog od firme i sve ali to kao nema veze.

Rent-a-car kuca je angazirala odvjetnika koji je odlucio da je najbolje cijeli slucaj braniti tako da se napravi ugovor o najmu na dva dana prije zapljene i to na moje ime. Ja taj ugovor nisam nikad vidio ni potpisao, ali su ga dali kao dokazni materijal uz zalbu. Do sada je bilo dva puta zakazano saslusanje ali sam oba dva puta bio zauzet.

Moje su pitanja sljedeca:

1. Kako ovo sve izgleda?

2. Koliko je moguce da se nista ne plati? (Rijec je o cca. 6000EUR koje potrazuju od mene jer se sve tumaci kao da sam ja htio uvesti auto u RH)

3. Ostaviti auto na licitaciju tj. platiti samo kaznu i odreci se auta?

4. Koliko ima smisla braniti cijeli taj slucaj na temelju "naknadno" potpisanog ugovora na kojem nije moj potpis? Jer istina je da je taj auto "boravio" u RH mjesec dana. (nadzorne kamere na granicnim prijelazima - prelazili smo granicu svakih dan, dva jer smo morali na sastanke u maticnu firmu). Materijali koje sam ja predao priliko zaustavljanja su ugovor na mjesec dana i dozvola za upravljanje vozilom.

5. Ako se plati sve sto potrazuje carina za taj auto, moze se njega registrirati / prodati? Ili treba kupoprodajni ugovor s rent-a-car kucom?

 

Neznam sto mi je najpametnije napraviti a ono sto znam: zelim cim prije to "skinuti s ledja". Hvala na pomoci.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija