Jump to content

pravo na nasljedstvo

dinoniko

Preporučene objave

Iza Vaše smrti (pretpostavivši da niste sačinili oporuku)vaši zakonski sljednici su vaša supruga i djeca te dijete iz prvoga braka.

supruga već u dijelu svojeg vlasništva ima uživanje.

Ona ne može imati pravo doživotno na cjelokupnu nekretninu ,osim ako joj je ne ostavite oporukom,a tada vaša djeca kao zak.sljednici imaju pravo potraživanja nužnih djelova.

Dijeli na drugim stranicama

• 2 tjedna kasnije...

malo mi je nejasan dio članka 85. nasljednog zakona.....dakle,oporučitelj može isključiti iz nasljedstva nasljednika koji ima pravo na nužni dio 1.ako se on povredom neke zakonske ili moralne obveze koja proizlazi iz njegova obiteljskog odnosa s ostaviteljem teže ogriješio prema ostavitelju.....što se podrazumijeva pod povredom moralne obveze prema ostavitelju,molim vas,najiskrenije za pomoć,pozdrav svim razbaštinjenima i onima koji će to tek postati :-D

• 4 tjedna kasnije...

Nisam pravnica ali znam da postoji ugovor o dozivotnom uzdrzavanju - mislim da se tako zove. uglavnom ti si taj koji u dogovoru sa pravnikom sastavi to i imenujes poslije smrti svoga nasljednika a dok si ti ziv ti imas pravo na svu tu imovinu. A poslije smrti taj netko koga si imenovao. Tako da se druge osobe , npr kci moze zaliti i tuziti i nece imati pravo na nista a inace bi imala i na pola imovine i na nuzni dio, a zahvaljujuci ovim ugovorom nista.

:smijeh:

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija