Sam_u_kuci objavljeno: 3. siječanj 2012. Dijeli objavljeno: 3. siječanj 2012. Lijepi pozdrav svima i sretna nova 2012 godina! Pa da krenemo. Imam 30 godina te trenutno nezaposlen (imao sam tešku operaciju srca). Nemam nikakvih primanja niti vlastitih nekretnina ni pokretnina. Živim u stanu od cca 73 kvadrata sa majkom i bakom. Pošto postoje neke naznake da bi mater i njen ljubavnik (otac mi je davno umro) taj stan prodali nakon babine smrti (neznam kako jer stan je još uvijek u bakinom vlasništvu i u procesu otkupa tj. otkupljuje se kroz mjesečne rate) a ja bi tako vrlo lako mogao završiti na ulici pošto nam odnosi unutar obitelji nisu baš najsjajniji. Pošto je moja baka iznimno razumna žena i shvatila je da bi ja, njen unuk, mogao izvisiti odlučila je da taj stan prepiše na mene ali nekolicina ljudi mi je rekla da u tom slučaju bih ja morao platiti porez na nekretninu a novca nemam. Načuo sam da ako se napravi ugovor o darovanju onda se porez ne plaća. Pošto sam zbunjen i prolistao sam hrpu stranica a nisam shvatio ništa molio bih vas cijenjena forumaše koji imaju iskustva u tome da mi kažu nešto više ili me upute na pravu adresu. Hvala unaprijed na odgovorima. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bovu odgovoreno: 3. siječanj 2012. Dijeli odgovoreno: 3. siječanj 2012. vlasnika stana nasljeđuju dijeca (i bračni partner). ako je mama bakino dijete ona je nasljednik. baka može stan darovati i tebi (unuku)i za to se ne plaća porez na promet nekretninama (potomci-preci). ali takav darovni ugovor mogu osporavati nasjednici zbog povrede prava na nužni dio. (1/2 od djela koji nasljednik nasljeđuje). upisom prava plodouživanja ,u gruntovnici ,u nečiju korist problem je rješen . upisom prava plodouživanja korisnik prava koji je upisan u gruntovnici (vlasnički list) koristi nekretninu dok je živ,bez obzira čije vlasništvo je nekretnina. vlasnik ima obvezu plaćati račune. (pričuvu ,porez,komunalnu i vodnu naknadu ...) vlasnik nekretnine može prodati nekretninu a novi vlasnik mora trpiti teret. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.