Pucpuc objavljeno: 4. siječanj 2012. Dijeli objavljeno: 4. siječanj 2012. Na urucenom primjerku optuznog prijedloga za prekrsaj vezan za nasilje u obitelji vidljive su naknadne izmjene stavki optuznog prijedloga. U ovom slucaju je optuzni prijedlog "mutirao" na nacin da je netko pobrisao dokaz pod tockom F iako se da procitati da on glasi"da se izvrsi uvid u zapisnik o zaprimanju kaznene prijave na ime xy" Kao laik znam da se svi sluzbeni dokumenti mogu korigirati sa tankom crvenom crtom. U ovom slucaju se od prekrsajnog suda "krije" postojanje kaznene prijave iz nepoznatih razloga. Zanima me da li je sud duzan odbaciti takav prijedlog(u slucaju da je dokaz o kaznenoj prijavi vidljiv to jest neizbrisan korektorom) ili ga prosljediti drzavnom odvjetnistvu, u biti zanima me strucno misljenje i da li je ovo normalno i prihvatljivo da se popis dokaza moze naknadno brisati i prepravljati? Hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
petpetica odgovoreno: 4. siječanj 2012. Dijeli odgovoreno: 4. siječanj 2012. Može se prepravljati. Evidentno je da postoji i kaznena prijava, nije jasno zbog čega i da li se preklapaju protupravne radnje iz prekršajnog optužnog prijedloga sa protupravnim radnjama iz kaznene prijave. Postoji jedan sporazum između policije i državnog odvjetništva o postupanju radi izbjegavanja dvostrukog procesuiranja po prekršajnim i kaznenim stvarima po istoj protupravnoj radnji. U svakom slučaju, ide se u korist okrivljenika da ga se procesuira samo jedanput po jednom događaju. U slučaju koji vi navodite očito je da je došlo do naknadnih konzultacija između ovlaštenih tužitelja. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.