leptir2806 objavljeno: 4. siječanj 2012. Dijeli objavljeno: 4. siječanj 2012. Poštovani, mama je umrla kad sam imala 17 god. tada je stan u kojem smo živjeli još uvijek bio na baku, tatinu mamu i tata nije bio vlasnik ničeg. baka je umrla 2 god poslije i kuća je podijeljena na 2 jednaka djela tati i stricu. isto tako i zemljište oko kuće. sada imam 30god i 6 god sam sa suprugom živjela u tatinom stanu zajedno s njim. sada se selimo u vlastiti stan. tata želi prodati ili darovati stan i sve što ima. može li to učiniti bez mog znanja? imam li ikakvo pravo na išta? dok smo živjeli s njim ulagali smo u taj stan hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
anadrog odgovoreno: 5. siječanj 2012. Dijeli odgovoreno: 5. siječanj 2012. Vaš otac i Vaš stric su zakonski sljednici iza Vaše bake svaki u pola dijela.Za života Vašega oca nemate pravo na njegovu imovinu sa kojom može činiti što ga volja.Budući da ste živjeli sa njim u zajedničkom domaćinstvu,ulagali u stan kojega ste koristili morat ćete dokazivati sudom koliko je to i u kojem razdoblju. Predložila bih Vam da ipak pokušate sa ocem razgovarati prije pokretanja parnice,ako nisu toliko poremećeni odnosi između vas,jer je parnica dugotrajna,zahtjevna i ne baš jeftina.Sve to bez dobrog odvjetnika nećete moći učiniti. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.