Jump to content

Upis u gruntovnicu

emiksa

Preporučene objave

Na ostavinskoj sam nasljedio više parcela kojima sam u katastru upisan kao posjednik.U gruntovnici je na te parcele upisano više suvlasnika sa različitim udjelima,s time da ja nemam suvlasnički dio.Zanima me mogu li ja pokrenuti izvanparnični ispravni postupak ili kakav drugi da se upišem kao vlasnik u gruntovnici?Pošto se radi o više katastarskih čestica dali se pokreče jedan postupak ili za svaku posebno? Sve čestice su u jednom ZK ulošku.

Dijeli na drugim stranicama

Poštovani!

Ustanite tužbom za utvrđenje vlasništva kupoprodajom i dosijelošću kao dokaz trebaju Vam svjedoci,izvod iz katastra da ste posjednik ,rješenje o nasljeđivanju .

Tužiti morate sve osobe upisane u vlasničkom listu ,a ako je netko od upisanih umrla osoba tada trebate tužiti nasljednike (može po načelu prezentacije -jedan nasljednik).Trebate provjeriti adrese upisanih u vlasničkom listu kako Vam se tužba ne bi vraćala neuručena .

Tužbu Vam treba sastaviti pravno educirana osoba .Tužba treba sadržavati i zahtjev da se donese presuda zbog ogluhe.

Pozdrav !

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija