emiksa objavljeno: 5. siječanj 2012. Dijeli objavljeno: 5. siječanj 2012. Na ostavinskoj sam nasljedio više parcela kojima sam u katastru upisan kao posjednik.U gruntovnici je na te parcele upisano više suvlasnika sa različitim udjelima,s time da ja nemam suvlasnički dio.Zanima me mogu li ja pokrenuti izvanparnični ispravni postupak ili kakav drugi da se upišem kao vlasnik u gruntovnici?Pošto se radi o više katastarskih čestica dali se pokreče jedan postupak ili za svaku posebno? Sve čestice su u jednom ZK ulošku. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ude odgovoreno: 5. siječanj 2012. Dijeli odgovoreno: 5. siječanj 2012. Poštovani! Vi možete podnijeti jednu tužbu .Tužiti morate sve osobe koje su upisane u gruntovnici ,a ako su neke os upisanih preminule tada trebate tužiti nasljednike.U tužbi trebate navesti točne adrese kako bi tuženi mogli primiti tužbu. Pozdrav ! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
emiksa odgovoreno: 5. siječanj 2012. Autor Dijeli odgovoreno: 5. siječanj 2012. Pozdrav! Hvala na odgovoru. Nije mi baš jasno dali može to biti izvanparnični postupak? I još jedno pitanje kako najednostavnije provjeriti dali su suvlasnici živi? Još jednom zahvaljujem. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bovu odgovoreno: 5. siječanj 2012. Dijeli odgovoreno: 5. siječanj 2012. vlasnik nekretnine je onaj ko je upisan u gruntovnici u vlasnički list. i katastar se upisuje korisnik. nasljedili ste korištenje nekrtnine. tužbaproti vlasnika je samo bacanje novca osim ako nemate kupoprodajni ili darovni ugovor na ime ostavitelja za nasljeđenu nekretninu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
emiksa odgovoreno: 11. siječanj 2012. Autor Dijeli odgovoreno: 11. siječanj 2012. da li mogu steči vlasništvo na česticama dosjelošću,obzirom da su ostavitelji u posjedu tih čestica preko 50 g. i oni su ih kupili ali bez ijednog pisanog traga? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ude odgovoreno: 12. siječanj 2012. Dijeli odgovoreno: 12. siječanj 2012. Poštovani! Ustanite tužbom za utvrđenje vlasništva kupoprodajom i dosijelošću kao dokaz trebaju Vam svjedoci,izvod iz katastra da ste posjednik ,rješenje o nasljeđivanju . Tužiti morate sve osobe upisane u vlasničkom listu ,a ako je netko od upisanih umrla osoba tada trebate tužiti nasljednike (može po načelu prezentacije -jedan nasljednik).Trebate provjeriti adrese upisanih u vlasničkom listu kako Vam se tužba ne bi vraćala neuručena . Tužbu Vam treba sastaviti pravno educirana osoba .Tužba treba sadržavati i zahtjev da se donese presuda zbog ogluhe. Pozdrav ! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.