lyrabelacqua objavljeno: 6. siječanj 2012. Dijeli objavljeno: 6. siječanj 2012. Pozdrav! Imam jedno specifično pitanje. Naime, 2010. sam s još dva osnivača osnovala tvrtku te sam vlasnik 25%. U tvrtci nisam zaposlena. Nedavno sam se zaposlila u jednoj velikoj korporaciji koja ne zna da u vlasništvu imam dio tvrtke, pošto moja tvrtka gotovo pa i ne posluje, tako da je nisam spominjala u životopisu i na razgovoru. No, kako moja tvrtka ima registriran velik broj djelatnosti, između kojih je i nekoliko onih kojima se bavi moj poslodavac (konkurentskih), zanima me bih li mogla imati kakvih problema zbog toga? Moja tvrtka se ne bavi tim djelatnostima, samo ih ima registrirane. Bih li trebala poslodavcu spominjati činjenicu da sam jedan od vlasnika tvrtke? Svaki savjet je dobrodošao! Hvala unaprijed! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Goggs odgovoreno: 6. siječanj 2012. Dijeli odgovoreno: 6. siječanj 2012. Odgovor na svoje pitanje pronaći ćete u normativnim aktima trgovačkog društva u kojem radite, recimo u Pravilniku o radu ili sličnom dokumentu. Pogledajte postoje li u njima odredbe o zabrani radniku da konkurira poslodavcu i koji je njihov sadržaj. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Goggs odgovoreno: 6. siječanj 2012. Dijeli odgovoreno: 6. siječanj 2012. I još treba reći da čl. 93. Zakona o radu kojim je uređeno pitanje zakonske zabrane natjecanja s poslodavcem govori o to tome da radnik ne smije "sklapati poslove iz djelatnosti koju obavlja poslodavac". Biti vlasnica trgovačkog društva koje je registriralo neku djelatnost i sklapati poslove iz iste djelatnosti nije jednako. Ipak, i dalje trebate vidjeti što piše u normativnim aktima poslodavca. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.