Jump to content

susjed iz pakla

monci00

Preporučene objave

Moj problem je moj susjed. Već 15 godina živim s roditeljima i sestrom u istoj ulici, u kući preko puta ceste, tom "problemu". Naime taj čovjek periodično i kontinuirano prijeti i psuje kad god može. Tako nam je kroz godine htio slomiti kralježnice, ubiti sjekirom, otrovati pse i pokazati nam svoga boga. Da ne spominjem što sve taj čovjek može izgovoriti. Sukob se uvijek vrti, tj. pokreče ga, prisutnost mog psa i njegovo lajanje na njega. Kroz sve te godine svađanja i prekršajnih prijava ništa se nije promijenilo. Svako plati kaznu za remečenje javnog reda i mira i gotovo. Čekamo kada će sljedeći sukob izbiti. Tražim pomoć kako da to zaustavimo. Inače s njim su imali i drugi susjedi problema. Jedni su se čak i odselili nakon što im je njegov pas ubio njihovog.I to na zapovijed. Ima još takvih slučaj samo nisu završili tako tragično. On dresira pse. I to baš policijske. Koristi metode kažnjavanja i premlačivanja. Znam jer sam ko dijete to mogla vidjeti s balkona kuće. Dalje znam da su susjedi pisali peticiju da ne smije više dresirati ni voditi pse u naselje. Zanima me kako da se pravno obranim od njega. dal da pokrenem peticiju da se odseli?? Ako je moguče. jel mogu zatražiti neku zabranu prilaska radi vlastite sigurnosti?? Ili ako postoji bilo koje drugo rješenje, molim vas pomozite :tuzan:

Dijeli na drugim stranicama

Otiđi u Centar za socijalnu skrb (po novom se zove Zavod za socijalnu skrb u županiji i neka socijalna radnica izađe na teren i onda će ona u suradnji s liječnikom prikupiti njegovu medicinsku dokumentaciju.

Naime njega je potrebno lišiti poslovne sposobnosti u potpunosti ili bar djelomično u pogledu raspolaganja imovinom, brige o liječenju i mjestu življenja. Taj prijedlog izvanparničnom sudu šalje Centar tj. Zavod za socijalnu skrb. Kad odluka postane pravomoćna Zavod mu imenuje stalnog skrbnika i kad to rješenje postane pravomoćno tad ga se može smjestiti u Dom za psihički oboljele odrasle osobe.

• 2 tjedna kasnije...

Pozdrav,

Trebam savjet, pravnu pomoć ili smjernicu.

Naime prije pet godina nam se u zgradu uslio odvjetnik i otvorio praksu.

Kako smo te godine imali redovni sastanak stanara zgrade te zbog prirode posla koju "susjed" (čitaj odvjetnik) obavlja izabran je kao predstavnik stanara.

Tada počinju problemi što je novo izabrani predstavnik napravio niz propusta i protuzakonitih radnji te je oštetio zgradu i nas stanare. Kad je zbog njegovih postupaka zgrada ostala bez energenata s minusom u pričuvi na direktno pitanje što je to zgrada toliko platila a da vitalne stvari nisu napravljene isti daje ostavku. U međuvremenu su se u zgradu doselila još dva odvjetnička ureda te su u dogovoru s njih i dalje opstuirali mogučnost izbora predstavnika. Dok su zvjerski koristili bezvlašće i na račun zgrade sebi uređivali urede (za to postoji dokaziva i izvorna dokumentacija) kako je to rezultiralo još i isključivanjem struje. Mi ostali stanari smo se već bjesni i jadni uspijeli nekako sakupiti nadpolovičnu većinu i izabrali novog predstavnika i zamjenika.

Kako i dalje kreće opstrukcija pomoću struke koju obavljaju te kako legalno izabrani predstavnik i zamjenik nisu odvjetničke struke, molim za pomoć kako mogu napraviti prijavu pri komori za "odvjetničko" maltretiranje i kome mogu uputiti zahtjev za povrat otuđenih sredstava. :misli:

Jer naime na pokušaj angažiranja nekog drugog odvjetničkog ureda za taj slučaj nitko ne želi ići protiv svog kolege.

Tako da mi jedino preostaje kao Don Quijote borba s odvjetničkim vjetrenjačama.

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija