Jump to content

novi poslodavac


KIng_75

Preporučene objave

sadašnji poslodavac planira prostor i radnike iznajmiti novom poslodavcu. sada imamo ugovor za stalno i u firmi smo neprekidno skoro tri godine. sadašnji poslodavac traži da se potpiše sporazumni ugovor. koja prava mi kao radnici možemo ostvariti ako ne potpišemo sporazumni ili koja možemo potraživati? da li se moramo zadovoljiti time što će nas novi poslodavac zaposliti, što je riskantno jer nigdje ne piše da će on za 6 mj. odustati?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

 

kakav sporazum morate potpisati? Naime, to što ste opisali jeste prijenos ugovora o radu na novog poslodavca a u tom slučaju se Vas mora samo obavijestiti, nikakva Vaša suglasnost nije potrebna - jer zadržavate sva prava koja ste imali kod "starog" poslodavca. Ne samo da zadržavate, već i novi poslodavac zajedno sa starim odgovara za sve obveze prema Vama.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala na odgovoru!!

 

ali mi ipak nije jasno zašto traži potpisivanje sporazumnog ugovora(možda da izbijegne otpremnine?).sa novim bi se potpisivao novi ugovor vjerojatno na određeno. zanima me još, ako taj dogovor propadne, ispada da smo mi radnici višak i čeka nas radna knjiga. imamo li pravo na otpremnine, što je sa godišnjem za 2012.?

 

hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija