Jump to content

mjenica

Bedex

Preporučene objave

Imam nekoliko pitanja pa evo malo opsirnije obrazlozenje.

Potpisao sam ugovor o obročnoj otplati duga, gdje prebijam potrazivanja od dijela plaće preko namještaja koji cu uzeti od tvrtke. Ono sto me konkretno zanima, a pise u tocki 3. ugovora citiram: Za osiguranje plaćanja navedenog iznosa kupac je dužan Prodavatelju dati jednu osobnu mjenicu bez protesta na ukupan iznos duga uvećan za 15%.

Potom sam potpisao i ugovor o jamstvu gdje opet u članku 2. piše: jamac je suglasan da u slučaju ne isplate duga dužnika, društvo ima pravo staviti administrativnu zabranu na osobni dohodak gore navedenog jamca. u dnu tog Ugovora o jamstvu s ljeve strane je potpis direktorice , a s desne pise: jamac, pa moje ime i prezime, pa na taj isti papir u dnu mjenica=1000,00kn i ispod moj potpis. Dakle nije bio onaj poseban blok za mjenicu kakav se inace izdaje.

Jos sam potpisao zahtjev i odobrenje za obročnu otplati duga do 31.12.2011..

Sad me konkretno zanima, budući su mi u računovodstvu dali račun za navedeni namještaj, i da sam sve to potpisao, može li mene moje društvo ikada tužiti za tu "mjenicu" iz ugovora o jamstvu i ima li ona ikakav pravni učinak? Da li se datumom isteka otplate poništava učinak mjenice jer mi u tom računovodstvu kažu kako mi ne mogu dati potvrdu o otplati duga? Jesam li dobivanjem računa izbjegao sve moguće pravne posljedice i naknadne naplate društva po ovom pitanju od strane mene? Molim Vas za pravni savjet.

Hvala

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

• No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

• Napravi novi...

Važna informacija