Jump to content

Sramote našeg sudstva i Kaznenog zakona!


anonimno

Preporučene objave

Ileana Vinja, povodm optužbe protiv Milana Pikovića za silovanje 21-godišnjakinje:

 

Kao "olakotne okolnosti" uzete dob optuženika, to što je otac troje djece, činjenicu da je žrtva "oprostila svome napadaču" i, pazite sad, "doprinos Milana Piškovića u stvaranju samostalne Hrvatske"

 

Branko Zmajević, povodom smanjenja kazne protiv V.V. za silovanje svojih dviju maloljetnih kćeri, sa 15 godina zatvora na 7.5:

 

Kazna se smanjuje zbog "olakotnih okolnosti neosuđivanosti i neporočnosti".

 

Marica Šćepanović, Vinko Cuzzi i Zoran Matulović, povodom smanjenja kazne Ivanu Primorcu za ubojstvo dvije Makaranke:

 

"Primorac potječe iz obitelji društveno prihvatljivo položaja, koja je prema njemu iskazala osobitu brigu i omogućila mu uspješno studiranje u inozemstvu"

 

Sudac Slavko Lozina i ostali članovi sudačkog vijeća našli su za Vinka Budišu niz olakotnih okolnosti - poput PTSP-ja, sudjelovanja u Domovinskom ratu, činjenice da je otac jednog djeteta te čak i činjenice da je društvo Milenka Đekića počelo incident - te, kako je naglašeno, ni jednu otegotnu.

Inače, isti je sudac presudio dotičnom 4 godine i 11 mjeseci, a kaznu još nije počeo služiti, jer je jadan depresivan.

 

Ostale nebuloze, bez citata nažalost, ali uz moju digresiju:

 

Sutkinja Sonja Primorac- Lahovski, optužba protiv Ivana Elveđi, za ubojstvo žene ( pregaženje ), bježanje sa mjesta nesreće.

 

Dotični je uvjetno pušten na slobodu.

 

Sudac Miroslav Šovanj, povodom optužbe protiv Damira Jurčevića za okrutno ubojstvo supruge.

Dotični je nepravomoćno osuđen na 13 godina zatvora.Optuženi ima 29 godina, i šta imamo?Odličnu stvar, okrutnog ubojicu, koji će sa 42 godine života biti na slobodi.

 

Vidi vidi, evo opet Miroslava Šovanj!Ovaj puta u suđenju protiv Slobodana Davidovića, pripadnika Škorpiona koji je osuđen na nevjerovatnih 15 godina zatvora za ubojstvo 6 mladih Bošnjaka ( troje maloljetnih ).

Odlično, znači za višestruko ubojstvo se dobije nevjerovatnih 15 godina zatvora ( da, znam da je po tadašnjem zakonu maksimalna kazna bila 20 godina - zašto nju nije onda dobio )?

 

Sudac nepoznat, Darko Grgec je za teško ubojstvo svoje djevojke, majke četvero djece dobio 9 godina zatvora.Dakle, imati ćemo još jednog okrutnog ubojicu sa 41 godinom na slobodi.,

 

Ivica Žarković (28)m, osuđen za ubojstvo oca na 5 godina zatvora.Odlično, imamo još jednog poremećenog psihotiičnog ubojicu koji će sa 33 godine biti na slobodi.

 

Srđan Mlađan, trostruki ubojica, služi 15 godina zatvora.Još jedan psihopat koji će sa nekih 36 do 38 godina izaći van.Još jedan psihotični ubojica na slobodi, u najboljim godinama.

 

Nastavite niz, ovo su samo neki slučajevi kojih se sjećam i koje sam našao...

Kazneni zakon, kao i sudstvo nam je u tako lošme stanju da to nije za opisati!

Pa da li je normalno da se za okrutna ubojstva i silovanja, pa i pedofiliju dobivaju tako male kazne?To je sramota!

Bilo bi lijepo kada bi fino prekopirali anglosaksonsko pravo, tako da ovakva stoka ne dobije 5, nego 719 godina zatvora za ubojstvo, uz mogućnost pomilovanja za 312 godina.

To nam treba biti uzor, a ne ovo.S R A M O T A!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

E, ovako se već konkretnije može razgovarati.

 

Ovaj niz koji ste započeli čine samo medijski eksponirani slučajevi a tamna brojka (što u biti jest savršeni zločin) ostaje velika i prevelika.

 

Tome je tako iz razloga što se suci ne usude presuditi pa je i zadnja izmjena KZ-a fokusirana na pooštravanje izrečenih kazni. Skepsu da od toga neće biti neke vajde izaziva nerazvijanje sustava zaštite svjedoka a bogami ni sustava zaštite sudaca. Naime, u relativno malim mjestima narodni folklor predstavlja pretežak teret za suca koji dobije osjetljiviji spis i njemu nije lako napakirati nekih 20-tak godina kazne notornom kriminalcu koji je nečim zadužio ovu državu kao u slučaju Anđele Bešlić ili silovanja (tj. bludne radnje izjednačene sa silovanjem) one američke košarkašice. Čak ni u metropoli nije bolja situacija jer plaćenika za razne prljave poslove možete dobiti u Dubravi ili divljim romskim naseljima za male novce a uz malu poduku o uništenju dokaza dobijate savršeni zločin u ovoj državi (preko 400 neriješenih ubojstava, divno). Jer nije ovo CSI.

 

A tek zatvori? Gdje je tu rehabilitacija, povrat u normalno društveno funkcioniranje?

 

No želim naglasiti da ste odlično pogodili u problem ali niste u adresu. Adresa je Markov trg u Zagrebu a tamo imate puno institucija kojima biste mogli naribati uši ovim što ste naveli.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija