xperia objavljeno: 13. siječanj 2012. Dijeli objavljeno: 13. siječanj 2012. Pozdrav svima ! Imam pitanja i dileme vezano uz nedavni događaj. Naime zaustavila me policija dok sam upravljao vozilom koje nije bilo registrirano odnosno koje je odjavljeno, a imalo je na sebi istaknute registarske pločice drugog vozila (ustupio mi ih je poznanik, a pripadale su njegovom autu koji je već dulje vrijeme odjavljen). Potom sam završio u policijskoj postaji na saslušanju, pločice su privremeno izuzete, a policija me tereti za kazneno djelo krivotvorenja isprava (čl. 311. st. 1. KZ). Ističem da do sada nisam nikada bio kažnjavan (izuzevši nekoliko prometnih prekršaja) te mi je ovaj događaj stvorio veliku nelagodu, tim više što imam bojazan da bih uskoro, kako se stvari budu razvijale, možda mogao dobiti krim i pravosudni dosije, što bi mi pak stvorilo poteškoće vezane uz posao koji radim, a gdje je nekažnjavanje uvjet. Molim iskusne forumaše da mi kažu što će usljediti i kada (pretpostavljam poziv na sud) te kako se pripremiti za to ? Trebam li uzeti odvjetnika stručnjaka za kazneno pravo (ako da, ima li kakva preporuka) i kakav rasplet događaja mogu očekivati obzirom na dosadašnje nekažnjavanje. Ako ima netko od forumaša sa istim i sličnim iskustvom, također molim da navede svoje iskustvo. Hvala unaprijed na svim sugestijama i savjetima ! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
petpetica odgovoreno: 13. siječanj 2012. Dijeli odgovoreno: 13. siječanj 2012. Slijedi poziv u Županijsko državno odvjetništvo gdje će te pred kamerom dati iskaz. Ako ne namjeravate poricati kazneno djelo, sigurno slijedi kazna po kaznenom djelu, a ako ga namjeravate poricati, trebat će te angažirati dobrog i skupog odvjetnika. Ako ustrajete u priznavanju kaznenog djela, slijedi kazneni nalog u kojem može biti uvjetna zatvorska kazna i nešto trokova, platite sve i nećete ni vidjeti sud. Ako ustrajate u poricanju kaznenog djela, jedino vas može izvući nekakva proceduralna pogreška, mada sumnjam u to jer policija svakodnevno procesuira takve stvari, sve je odavno uhodano i postao je rutinski posao. Nakon poricanja slijede visoki troškovi postupka. Ne znam kakav posao obavljate, ali za ogromnu većinu njih nakon krivotvorenja isprava slijedi negativno mišljenje policije u sigurnosnim provjerama. Razmislite sami. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.