Jump to content

Primjena novog kaznenog zakona

legalis_pu

Preporučene objave

Pozdrav,

ovako 16.11.2011 sam pao sa 1,1kg marihuane.Pošto je to bila akcija USKOK-a,bio sam u pritvoru 40 dana te sam izašao uz jamčevinu.Stavlja mi se na teret kazneno djelo 173.članak 2.

1.Zanima me kakva me kazna očekuje po starom tj. sadašnjem zakonu,s obzirom da nisam nikad osuđivan,upravo sam završio 4. godinu faxa,otac mi ima rak te sam mu jedini sin,te upisujem specijalizaciju i diplomski,imam vlastiti obrt,te sad namjeravam otvoriti restoran?i da li igra ulogu dal sam oženjen ili ne?

2.S obzirom da se tek čeka dizanje optužnice,što su mi rekli da može trajati i 6 mjeseci,uz malo oduglovlačenja je moguće i da uđemo u 2013,te me zanima primjena novog kaznenog zakona u vezi toga?Jer je ipak kazna za to djelo od 1-10 godina,s obzirom sada od 3-12??

Odvjetnik mi je otprilike rekao uz pokajanje i moje olakotne okolnosti oko 2 do 2,5 godine po starom zakonu.Da li je moje pravo da mi se primjeni novi zakon,jer piše da se treba primjeniti blaži zakon za počinitelja ako se promjeni zakon do donošenja pravomoćne presude?

Dijeli na drugim stranicama

1. Kazna je od 3 - 12 godina, uz olakotne okolnosti kazna može biti smanjena za 1g.

2. Nezna se kad će se donjeti novi kazneni zakon

3.Uvjek se primjenjuje zakon koji je povoljni za optuženika, dakle ako u međuvremenu nastupi novi zakon primjenit će se blaži

P.S. na vašem mjestu se nebi oslonio na neki novi zakon jer se o vašem slučaju radi u 1,1 kg marihuane, dakle ako će se kazne ublažavat samo za konzumente itd., za dilere sigurno ne.Pokušajte napraviti iz situacije najbolje što možete, te iskoristiti olakotne okolnosti koje ste naveli i možda nekvu nagodbu pa da se vam kazna smanji za još koju godinu!!

Mislim da bi se i samo suđenje trebalo odužiti kroz cijelu 2013, zavisi o složenosti predmeta. Samo moram napomenuti da vam i visina kazne ovisi o vašoj ulozi u predmetu, možda vam i sud dosudi i sa novim KZ, npr 5 godina.Završili ste fax, nastavljate školovanje imate obrt, moglo bi se reči da imate dobar tj. normalan život a ipak ste ste uhvačeni sa večom kolićinom droge, tj. životne prilike vas nisu natjerale da nemate druge opcije nego da "dilate" drogom, što je otegotna okolnost

Da,to je istina što kažete za otegotne okolnosti,ali ipak ako ja budem surađivao sa sudom,i rekao ko i šta,uz naravno pokajanje,smatram da bi sud ipak imao u vidu moje olakotne okolnosti te s obzirom na godine i mladenačku nepromišljenost mogu dobiti neku minimalnu kaznu,čak i ispod dvije godine.To mi je rečeno od strane odvjetnika također.

Pa supruga,vjenčanje itd. je olakotna okolnost.

Ali ako kanite surađivati sa sudom i državnim odjetništvom kako ste naveli , po članku 173.8 KZ, za vaš iskaz i doprinos rješavanju kaznenog dijela vas sud može osloboditi kazne.

PS.- informacije nemojte dijeliti šakom i kapom, samo uz izričitu nagodbu i uvjeta smanjena ili oslobođenja kazne svjedočite "ko i šta"! Ako treba tražite i pismeno :)

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija