Jump to content

Saobračajna i životno osiguranje


anonimno

Preporučene objave

Molim za odgovor?

Prijateljica je sinoć oko 24.h vozila auto na praznoj cesti,pošto je radila cijeli dan bila je umorna i pri povratku kući je na trenutak zaspala i izgubila kontrolu nad vozilom.Autom je udarila u kamion koji je bio propisno parkiran na parkiralištu uz cestu.Šteta na autu je prilična ,a na kamionu nema štete.Pozvali su policiju koja je izvršila uviđaj te utvrdila da ni ona ni suprug koji je bio sa njom u autu nemaju alkohola u krvi.Danas su išli kod lječnika ,te na slikanja i preglede u bolnicu gdje su se žalili na bolove u vratu ,leđima itd.dobili su terapiju.Zanima me slijedeče: kakva su njihova prava iz osnovnog osiguranja od automobilske odgovornosti (naprimjer za pretrpljeni strah,ili za naknadu za popravak auta)te dali imaju nekakva prava s obzirom da imaju policu životniog osiguranja gdje su osigurani i od prometne nezgode.Kako da dalje postupaju po tom pitanju i koja prava imaju?

Unaprijed hvala svim dobrim ljudima na odgovoru!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Suprug ima sva prava iz autoodgovornosti jer je suputnik, ona nema jer je kriva za nezgodu. Oboje imaju pravo tražiti naknadu po osnovi police osiguranja, ali teško da će nešto po toj osnovi dobiti jer tablice osiguranja isključuju naknadu za trzajnu ozljedu i sve s njom povezano (znači mora biti ozbiljnija ozljeda).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znači može li suprug tužiti osiguravajuću kuću kod koje je auto osiguran za npr. duševnu bol i pretrpljeni strah,te dali će onda osiguravajuća kuća teretiti suprugu koja je kriva za nesreću?

Moje drugo pitanje je ,tko če platiti popravak auta koji glasi na supruga koji je bio suvozač i koji nije kriv za sudar. MOLIM ODGOVOR !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija