Jump to content

"Sirotica" želi razvod


selka

Preporučene objave

Pozdrav svima.

Radi se o mojoj sestri koja se želi razvesti nakon 10 godina braka i dvoje malodobne djece. Ona zarađuje i želi kupiti nekretninu jer s mužem stanuje u nekretnini roditelja svog muža.

Zbog višegodišnjeg predbacivanja da je sretna što se udala "iznad" svoje klase ne želi secirati imovinu i uzeti stvarnu polovicu već jeftiniji auto i valjda alimentaciju.

Nju je strah da će muž imati potraživanja i u vezi s tom nekretninom koju namjerava kupiti, na dugogodišnji kredit.

U stisci je - nema nekretnine, ne može otići.

Budući da živi u omanjem mjestu, ponuda kuća za iznajmljivanje je minimalna, ali je zato kuća na prodaju

kvalitetna.

Što biste preporučili?

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prvo, nije Vam tocan navod da bi mogla "uzeti pola" ... u bracnu stecevinu spada ona imovina stecena radom u vremenu trajanja braka odnosno bracne zajednice. Ako zive u obiteljskoj kuci njegovih roditelja, koja vj.nije u vlasnistvu sestrina supruga, no da i je, vj. bi bila nasljedena ... ona nema pravo na pola npr.kuce, vec moze traziti naknadu troskova za razna ulaganja u tu nekretninu, recimo obnova, kupovanje namjestaja i dr. Ako je u trajanju braka kupljena jos neka nekretnina na ime supruga, na nju ima pravo u polovici.

Sto se tice kupovanja svoje nekretnine, bilo bi pametno da se okonca bracna zajednica. Brak i bracna zajednica su razliciti pojmovi, da bi postojala bracna zajednica moraju biti ispunjene određene pretpostavke, npr. zajednickog zivota supruznika. Iako kazete da je to tesko izvedivo, najpametnije bi bilo da ona ili suprug napuste zajednicko kucanstvo ... to bi se gledalo kao prestanak bracne zajednice iako brak formalno jos traje. A u bracnu stecevinu ulazi samo imovina nastala za vrijeme trajanja bracne zajednice.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija