strujko objavljeno: 17. siječanj 2012. Dijeli objavljeno: 17. siječanj 2012. Počinio sam prometni prekršaj 26.01.2008.,nakon žalbe na policijski nalog dobio sam poziv od suda za 24.01.2012.,dali će 26.01.2012.nastupiti zastara,odnosno šta mi je ćiniti da prekršaj ode u zastaru? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
petpetica odgovoreno: 18. siječanj 2012. Dijeli odgovoreno: 18. siječanj 2012. Za sada zastare još nema, jest blizu ali ne znam koliko jer nemam sve podatke. Zastara prekršajnog progona nastaje u roku od 4 godine, pitanju su dani, nije jasno koji datum je prekršajni postupak započeo, trebalo bi napraviti uvid u spis. Sudu nije nikakav problem taj dan presuditi i bez vašeg prisustva i čini mi se dovršiti predmet do zastare. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
strujko odgovoreno: 18. siječanj 2012. Autor Dijeli odgovoreno: 18. siječanj 2012. Započeo je negdje u 3. mjesecu 2008.Dali zastara nastupa od dana počinjenja prekršaja ili početka prek.progona. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
petpetica odgovoreno: 19. siječanj 2012. Dijeli odgovoreno: 19. siječanj 2012. Točan odgovor može dati samo onaj tko vidi cijeli spis. Uopće niste objasnili o kakvom se prekršaju radi i da li ste dobili prekršajni nalog ili obvezni prekršajni nalog jer o tome ovise mogućnosti žalbe na presudu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Spike5 odgovoreno: 30. siječanj 2012. Dijeli odgovoreno: 30. siječanj 2012. Molio bih vas za mali savjet, naime 2008.g., u 12.mj., sam vozio automobil pod zabranom te u 2.mj.2009.g. sam dobio od prekršajnog suda kaznu od 15000.kn. i 12. mj. zabrane upravljanja vozilom, na isto sam se žalio preko odvjetnika i od tada nisam dobio ništa dakle 3.g. pa me zanima dali je moguće da i ne dobijem ili je to još u postupku? Unaprijed hvala, Pozdrav Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
petpetica odgovoreno: 30. siječanj 2012. Dijeli odgovoreno: 30. siječanj 2012. Sigurno je u postupku, prekršajni postupak traje do 4 godine, a greške su uvijek moguće. Redovito zaprimajte postu. Nakon pravomoćnosti sankcija se može izvršiti u roku od 3 godine. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Spike5 odgovoreno: 30. siječanj 2012. Dijeli odgovoreno: 30. siječanj 2012. Pravomoćnost se odnosi na riješenje na koje se više nemože žaliti zar ne? Odnosno slučaj je možda i rješen samo se čeka koverta U slučaju da ništa nedobijem još narednu godinu (tj. sve skupa 4.) moguče da je u zastari?Ili je moguče da i poslje te 4.god. stigne na kučnu adresu? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
petpetica odgovoreno: 30. siječanj 2012. Dijeli odgovoreno: 30. siječanj 2012. Može doći sredinom 2013. godine pismo iz Visokog prekršajnog suda da su na sjednici u npr. 01.11.2012.godine odlučili tako-i-tako. Takva sankcija zastarjeva tek 01.11.2015. godine. Čudi me da su vas tako okrutno kaznili, mora biti da ste se nekome gadno zamjerili na lokalnoj razini. Takve napuhane kazne se često umanje. Za svaki slučaj vam preporučam da upišete autoškolu za neku novu kategoriju ako je već nemate položenu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Spike5 odgovoreno: 30. siječanj 2012. Dijeli odgovoreno: 30. siječanj 2012. Baš okrutno da.Ma možda izvučem bar vozačku a ovo umanje, a što bude bude sad je gotovo hehe. Da ali opet nebi mogao vozit osobni automobil, što ne Dakle nemam šanse da se izvučem bez oduzimanja, Hvala na informacijama! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
petpetica odgovoreno: 30. siječanj 2012. Dijeli odgovoreno: 30. siječanj 2012. Ima nade. Ne želim baš ništa prognozirati unaprijed. Jeste napravili nekakvu radnju za što treba oduzeti vozačku dozvolu, ali ako tada kada ste kršili zabranu niste ništa drugo napravili protupravno, baš i nema razloga za novom zaštitnom mjerom zabrane upravljanja. Događaj se dogodio krajem 2008. godine, a sa 01.01.2009. godine kršenje zaštitne mjere je postalo kazneno djelo i prestalo se kažnjavati po prekršajnom djelu. Posljednje prekršajne kazne zbog kršenja zaštitne mjere su sankcionirane novčanom kaznom i uvjetnom zatvorskom kaznom, a nisu se izricale nove zaštitne mjere zabrane upravljanja. Javite ovdje kad dobijete pravomoćnu presudu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Spike5 odgovoreno: 2. veljača 2012. Dijeli odgovoreno: 2. veljača 2012. Nadam se da neću morati? I da će biti ok! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.