Marinko30 objavljeno: 17. siječanj 2012. Dijeli objavljeno: 17. siječanj 2012. Pozdrav Radio sam u jednoj firmi te sam dao otkaz za krajem 2011 godine. Odradio sam otkazni rok u potpunosti 2 mjeseca. Firma je imala ugovoreni posao koji sam radio, i zbog vremenskih prilika nije ga moguće odraditi još neko izvjesno vrijeme. Raditi tamo je poprilično stresno i više nemam živaca da svako malo slušam viku po uredu. Pošto moj, sada već bivši poslodavac, u svojoj firmi nema nikoga tko bi mu trenutno odradio posao, prijeti mi se ( a i poslao pismo preko odvjetnika) da će pokrenuti parnični postupak radi naknade štete koja je nastala zbog neispunjenja ugovorenih obaveza, kao i kazneni postupak radi prijevare u gospodarskom poslovanju. (i to ne odmah kada sam poslao otkazno pismo nego 2 tjedna nakon prestanka radnog odnosa) 1. Ja sam svoj ugovor o radu potpisan sa tvrtkom ispoštovao u potpunosti (2 mjeseca ako ja dajem otkaz) 2. Nisam ovlašteni inženjer (posao dobiven preko natječaja gdje je traženo da voditelj projekta bude ovlašteni inženjer) već je to jedan kolega sa potrebnim kvalifikacijama još uvijek zaposlen Pošto bivši poslodavac nije našao nikoga tko bi mene mogao zamijeniti na poslovima, prijeti mi se (a vjerojatno i hoće) parničnim postupkom. P.s. Do danas, 18 dana nakon otkaza nisam dobio radnu knjižicu niti odjavu sa socijalnog. Ima li prava tužiti me ili takvi postupci odmah padaju na sudu. Zahvaljujem unaprijed Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Striker odgovoreno: 18. siječanj 2012. Dijeli odgovoreno: 18. siječanj 2012. Ovo što ti nije vratio radnu knjižicu - obavijesti inspekciju rada jer kazna za to poslodavcu je 60000-100000 kuna. Ova prijetnja za zlouporabu ovlasti u gospodarskom poslovanju - ne znam točno odgovoriti jer je potrebno detaljno opisati situaciju, ako samo što nisi kvalificiran za taj posao tad te poslodavac samo pokušao zasrašiti. A što se tiče tog kaznenog djela inače poslodavac je kriv tj. počinitelj a zaposlenik u takvim slučajevima supočinitelj ili pomagatelj. A što se tiče da on tebe tuži za naknadu štete- radnik je dužan nadoknaditi štetu koje je nanio poslodavcu samo ako je šteta nastala namjerno ili grubom nepažnjom radnika. Dakle o ovom slučaju nikakve tužbe se ne moraš bojati jer je on tebe zaposlio premda nemaš dovoljnu kvalifikaciju za taj posao. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.