bajica01 objavljeno: 18. siječanj 2012. Dijeli objavljeno: 18. siječanj 2012. Vlasnik sam mopeda. Vozilo je kupljeno, obavljen je tehnički, registracija i plaćeno osiguranje u srpnju 2010. Tada mi je rečeno da osiguranje ponovno treba platiti u srpnju 2011., a budući je vozilo novo, na tehnički i registraciju trebam za dvije godine (dakle 2012.). U srpnju 2011 sam platila obnovu osiguranja i pitala trebam li još što obaviti. Odgovor službenika je bio: slobodni ste, sve je riješeno. Jučer sam dobila kaznu na 700kn zbog neproduženja prometne dozvole (članak 250. stavka 1.), a radi se o obaveznom prekršajnom nalogu. Danas popodne s policom osiguranja idem da mi lupe pečat i produže prometnu. Zanimaju me daljnji koraci. Svakako mislim pisati prigovor (možda mi barem ublaže kaznu), krivnju ću priznati, ali ću kao olakotnu okolnost navesti krivo-informiranost (zašto me službenik prilikom obnove osiguranja nije uputio na šalter do sebe da mi obnove i prometnu?). Imam li temelj za barem ublaživanje kazne? Mogu li mi samo izreći upozorenje (budući ovim prekršajem nisu ugroženi ostali sudionici u prometu - prema čl.294, stavka 5)? No, dodatno me zbunio članak 241, stavak 3 Prekršajnog zakona koji kaže da "...prigovor zadržava izvršenje prekršajnog naloga." (ako se radi o obaveznom prekršajnom nalogu) Znači li to da ću kaznu morati platiti žalila se ja ili ne? Unaprijed se zahvaljujem na pomoći! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
petpetica odgovoreno: 18. siječanj 2012. Dijeli odgovoreno: 18. siječanj 2012. Da, počinili ste prekršaj i za to ne možete kriviti zaposlenika osiguravatelja. Napišite prigovor u kojem tražite da se provede redovan prekršajni postupak i da će te svoju obranu iznijeti na sudu. Podnošenjem prigovora se prekršajni nalog stavlja van snage do sudske presude. Biti će te pozvani na sud i ponesite sa sobom neoboriv dokaz - važeću prometnu dozvolu. Sud vas može pitati razna pitanja, pazite što govorite da ne okaljate sami sebe, držite se narodne izreke "malo riči - malo štete". Sretno. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.