vojnikica objavljeno: 18. siječanj 2012. Dijeli objavljeno: 18. siječanj 2012. Dočasnica sam 2,5 godine, nikada nisam dobila postavljenje na dočasaničku dužnost. Razriješena vojničke dužnosti prije 1,5 godinu zbog dugotrajnog bolovanja, nakon čega sam u roku godine dana bila na dva liječnička pregleda (jedan kao vojnik, bez obzira što sam imala čin i drugi kao dočasnik)i prošla oba liječnička bez ikakvih ograničenja. Polovinom 11. mjeseca potpisala suglasnost za raspored u postrojbu koja se gasi, tražila službeni razgovor sa zap. brigade-odbijena, nema pismenog traga jer moja zamolba nije urudžbirana (završila u smeću zapovijednika bojne). Koliko dugo mogu biti neraspoređena, da li to što nikada nisam dobila postavljenje na dočasničku dužnost znači da se moj ugovor (drugi ugovor na 3 godine) nije raskinuo, šta mogu napraviti u ovoj situaciji? Da ne spominjem kako sam uskoro u crvenom što se tiće odlaska na TDI, a ne mogu ići bez postavljenja na školovanje. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
vinkovci odgovoreno: 20. siječanj 2012. Dijeli odgovoreno: 20. siječanj 2012. vojnikica je napisao: Dočasnica sam 2,5 godine, nikada nisam dobila postavljenje na dočasaničku dužnost. Razriješena vojničke dužnosti prije 1,5 godinu zbog dugotrajnog bolovanja, nakon čega sam u roku godine dana bila na dva liječnička pregleda (jedan kao vojnik, bez obzira što sam imala čin i drugi kao dočasnik)i prošla oba liječnička bez ikakvih ograničenja. Polovinom 11. mjeseca potpisala suglasnost za raspored u postrojbu koja se gasi, tražila službeni razgovor sa zap. brigade-odbijena, nema pismenog traga jer moja zamolba nije urudžbirana (završila u smeću zapovijednika bojne). Koliko dugo mogu biti neraspoređena, da li to što nikada nisam dobila postavljenje na dočasničku dužnost znači da se moj ugovor (drugi ugovor na 3 godine) nije raskinuo, šta mogu napraviti u ovoj situaciji? Da ne spominjem kako sam uskoro u crvenom što se tiće odlaska na TDI, a ne mogu ići bez postavljenja na školovanje. vojnikica je napisao: Dočasnica sam 2,5 godine, nikada nisam dobila postavljenje na dočasničku dužnost. Razriješena vojničke dužnosti prije 1,5 godinu zbog dugotrajnog bolovanja... pojasni malo dugotrajno bolovanje, i ostale okolnosti 2,5 godina dočasnica, 1,5 godina na bolovanju Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
vojnikica odgovoreno: 23. siječanj 2012. Autor Dijeli odgovoreno: 23. siječanj 2012. Upravo tako; čin dobila 15.05.2009. nakon završenog TRTSV-a. Tada sam bila na vojničkom mjestu. 01.06.2010. dobivam razrješenje sa dotadašnjeg vojničkog mjesta zbog bolovanja dužeg od 3. mjeseca. 23.07.2010 prvi liječnički na kojem dobivam ocjenu sposoban za dočasnika oklopništva, nakon toga ni sama ne znam koliko razgovora vezano za dobivanje postavljenje na dč mjesto, svi razgovori bez ikakvih zapisnika, samo pusta usmena obećanja da će se riješiti, nema razloga da ne dobijem postavljenje, šuti i čekaj....u 9. mj. 2011. me ponovo šalju na liječnički; ovaj puta na uputnici piše vojnik radi postavljenja na dočasničku dužnost i opet prolazim bez ikakvih ograničenja. 15.11.2011. mi daju da potpišem suglasnost za postavljenje u drugu postrojbu. Prije par dana sam išla pitati gdje je to zapelo, zašto nema postavljenja iako sam potpisala suglasnost, na šta sam usmeno opomenuta jer nazivam u Središnjicu za upravljanje osobljem, na šta sam ja pismeno tražila zapisnik sa ovog razgovora i razgovor sa zapovjednikom brigade. Odbijena sam usmeno za razgovor sa zapovjednikom brigade i rečeno mi je da od postavljenja za koje sam potpisala suglasnost ništa jer se ta postrojba gasi. Na pitanje šta ja sada mogu napraviti rečeno mi je da ponovo pišem zamolbu za postavljenje na dočasničku dužnost, što sam i napravila. Meni sada gori jer uskoro punim 33 god. a to je limit za odlazak na TDI, koja je uvijet za čin desetnika. Sve mi se čini da me sustav progutao, a ja ne znam šta mogu napraviti da se nekako probijem kroz to sve. Nikada nisam ni kažnjavana, ni nagrađivana, sve ocjene su mi ističe se. Pročitala sam u pravilniku da mogu biti neraspoređena 6 mj po zakonu o službi. Drugi vojnički ugovor mi ističe za manje od 2 godine, a u njemu piše da se ugovor raskida postavljenjem na dočasničku dužnost, a ne činom. Kao neraspoređena ne mogu na školovanje koje mi je uvijet za napredovanje, ne mogu u misiju iako to jako želim....šta napraviti? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.