mladenzg objavljeno: 18. siječanj 2012. Dijeli objavljeno: 18. siječanj 2012. Poštovani, molim Vas za objašnjenje i odgovor. Polubrat i ja smo suvlasnici stana, on 1/3, ja 2/3.Nismo se uspjeli dogovoriti oko isplate jedan drugoga i moj polubrat je pokrenuo razvrgnuće suvlasničke zajednice i ovrhu protiv mene.Na sudskoj dražbi ja sam izlicitirao cijenu i sada sam zbunjen jer moram uplatiti na račun suda iznos za cijeli stan a ne samo polubratov dio. Pitanje: Zašto moram sada uplatiti cijeli iznos, a sud će mi naknadno vratiti moj dio iznosa 2/3? Hvala lijepa i srdačan pozdrav Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ivanhorvat odgovoreno: 19. siječanj 2012. Dijeli odgovoreno: 19. siječanj 2012. mladenzg neznam Vaš odgovor ali molim vas koliko je obično manja početna cijena na držbi od one koja vam je nuđena putem isplate jedan drugoga?(mislim na cijenu cijele nekretnine) Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
mladenzg odgovoreno: 20. siječanj 2012. Autor Dijeli odgovoreno: 20. siječanj 2012. Mi smo išli po starom zakonu, i na drugoj dražbi poćetna cijena je bila 1/3 od sudske procjene vrijednosti.Koliko sam čuo, sada po novom zakonu u igri su četvrtine.Pozdrav Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Daniel04 odgovoreno: 16. ožujak 2012. Dijeli odgovoreno: 16. ožujak 2012. Pozdrav. Imam sličnu sitaciju. Suvlasnik sam kuće u omjeru 1/3 i drugi suvlasnik 2/3. Također se ne možemo dogovoriti oko isplate, pa me sad zanima opcija kada bih ja pokrenuo razvrgnuće suvlasničke zajednice da li bih ja mogao na sudskoj dražbi licitirati iznos za njegove 2/3 kuće? Naravno pitam za ovu opciju jer bi taj iznos bio daleko manji od onoga što on traži. I još jedno pitanje vezano taj postupak sudske dražbe. Da li je postupak te dražbe isti u ovom slučaju i u slučaju ovrhe zbog nekog dugovanja ili se razlikuje po nečemu? Hvala! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Cardenio odgovoreno: 10. lipanj 2012. Dijeli odgovoreno: 10. lipanj 2012. I mi smo pred postupkom razvrgnuća suvlasništva... Molim, može li netko odgovoriti je li zaista potrebno uplatiti nakon licitacije punu cijenu nekretnine ili samo dio koji nije naš dio suvlasništva???? Ako je stvarno tako za koje vrijeme se od suda dobiva povrat novca? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
martain odgovoreno: 13. srpanj 2012. Dijeli odgovoreno: 13. srpanj 2012. Zato jer se na dražbi prodavala cijela kuća/stan, a ne samo trećina ili dvije trećine. Vi niste na dražbi kupovali samo dio stana, zato morate platiti cijeli, a naknadno će vam biti vraćen novac koji vam se treba isplatiti kao jednom od suvlasnika te nekeretnine. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.