Jump to content

Razvrgnuće suvlasništva i ovrha

mladenzg

Preporučene objave

Poštovani, molim Vas za objašnjenje i odgovor.

Polubrat i ja smo suvlasnici stana, on 1/3, ja 2/3.Nismo se uspjeli dogovoriti oko isplate jedan drugoga i moj polubrat je pokrenuo razvrgnuće suvlasničke zajednice i ovrhu protiv mene.Na sudskoj dražbi ja sam izlicitirao cijenu i sada sam zbunjen jer moram uplatiti na račun suda iznos za cijeli stan a ne samo polubratov dio.

Pitanje: Zašto moram sada uplatiti cijeli iznos, a sud će mi naknadno vratiti moj dio iznosa 2/3?

Hvala lijepa i srdačan pozdrav

Dijeli na drugim stranicama

• 1 mjesec kasnije...

Pozdrav.

Imam sličnu sitaciju. Suvlasnik sam kuće u omjeru 1/3 i drugi suvlasnik 2/3. Također se ne možemo dogovoriti oko isplate, pa me sad zanima opcija kada bih ja pokrenuo razvrgnuće suvlasničke zajednice da li bih ja mogao na sudskoj dražbi licitirati iznos za njegove 2/3 kuće?

Naravno pitam za ovu opciju jer bi taj iznos bio daleko manji od onoga što on traži.

I još jedno pitanje vezano taj postupak sudske dražbe. Da li je postupak te dražbe isti u ovom slučaju i u slučaju ovrhe zbog nekog dugovanja ili se razlikuje po nečemu?

Hvala!

Dijeli na drugim stranicama

• 2 mjeseci kasnije...
  • 1 mjesec kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija