Jelena30 objavljeno: 19. siječanj 2012. Dijeli objavljeno: 19. siječanj 2012. Večer, muž mi je 09.01.2012. dobio izvanredni otkaz. Uvidom u dokumentaciju i platnu listu, vidjela sam da mu je bolovanje za naše 15 mjesečno dijete obračunato kao neplaćeni godišnji (doznake donešene na vrijeme), i smanjena plaća za 1300 kn. Ugovor o radu mu je na neodređeno vrijeme bio od 01.01.2010. sa 40 satnim radnim vremenom i slobodnim subotama i nedjeljama, i u ugovboru stoji da se naknada za prekovremeni , noćne, nedjelje , blagdane rad uvećava za 50%, međutim kad je jednom prilikom bilo na bolovanju radi djeteta morao je na službeni put, ili u noći odrađivati zaostali posao.Također mu je prošle godine u 4 mjesecu plaća smanjena za 400 kn, a nema aneksa koji bi izmijenio važeći ugovor o radu.Ne znam što mi je isplativo učiniti ?Tužba? Inspekcija rada? Financijska inspekcija? Molim Vas za pomoć Hvala unaprijed Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
rubens odgovoreno: 21. siječanj 2012. Dijeli odgovoreno: 21. siječanj 2012. Prvo prigovor poslodavcu, a onda sve ostalo. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Jelena30 odgovoreno: 21. siječanj 2012. Autor Dijeli odgovoreno: 21. siječanj 2012. Hvala puno Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.