ZgStjepan objavljeno: 21. siječanj 2012. Dijeli objavljeno: 21. siječanj 2012. Unaprijed se ispricavam ako sam fulao temu. U vrlo sam ocajnoj situaciji. Da ne duljim uvest cu vas u svoj problem. Naime u kući koju prodaje moj otac se nalazi tj. živi njegova teta koja se uselila u istu prije cca. 40god za vrijeme poplava u Zagrebu. Sad kada smo našli kupca za kuću ona zahtjeva pola iznosa novaca od prodaje iako nema nikakvih papira o vlasništvu (jedino što joj dolaze računi od telefona na njeno prezime sve ostalo je na prezime moga djeda). Ne želi se iseliti jer polaže pravo na dio kuće. Moje pitanje je kako izbjeći da joj damo pola iznosa novaca , da li se to moze izbjeci darovnim ugovorom i sl. (tj da joj se da samo pola iznosa kojeg ona zahtjeva) ; u međuvremenu je taj slučaj završio na sudu i spor traje 3god. (od svega toga nikakav pomak a ona nije izašla pred sud s nikakvim dokumentom). Što me koči da ju jednostavno ne izbacim van iz kuće moga oca?? Trebao bih savjet nekoga tko je/bio/prošao sličnu situaciju ili možda nekog odvjetnika tko bi se uistinu bavio tim slučajem. Do sad nam je odvjetnik bio Mate Matić ( veliko ime...šteta što ne opravdava isto) i nije napravio apsolutno ništa. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bovu odgovoreno: 21. siječanj 2012. Dijeli odgovoreno: 21. siječanj 2012. koji je razlog da kuća nije prepisana poslije smrti vlasnika . vlasnika kuće koji ima nasljednike (ženu i djecu )nemože nasljediti sestra. prvo rješite ostavinsku iza pokojnog djeda . pokrenite postupak sa za podjelu naknadno pronađene imovinom. osoba koja nije živa nemože prodati imovinu ni ako je zastupana po nasljedniku . tek kad otac postane gruntovno vlasnik kuće može tražiti od tete da zaključe ugovor o najmu djela kuće . ako teta ne pristane sklopiti ugovor o najmu tužbom tražiti njeno iseljenje (bespravno koristi nekretninu)i sve najamnine unazad 5 godina (od tužbe) hitno rješiti upis vlasništva . to je i razlog odugovlačenja postupka Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.