Jump to content

djelomično plaćen račun-ovrha


anonimno

Preporučene objave

Kako napisati Prijedlog za ovrhu na temelju vjerodostojne isprave, ako je račun plaćen djelomično u nekoliko rata, ali još uvijek je ostao popriličan dug. Dakle, dug nije u cijelosti plaćen, a kako stvari stoje neće ni biti plaćen, i sad ako želim pokrenuti ovršni postupak za taj preostali dio duga, zanima me kako da napišem sve to u prijedlogu???

Hvala :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Normalno ide prijedlog za ovrhu kao i da cijeli račun nije plaćen, dakle, u prilogu ćete staviti račun s cijelim iznosom, ali u prijedlogu za ovrhu navedite samo iznos koji nije plaćen, i napišite da potražujete djelomično neplaćen dug na temelju tog i tog računa (ukoliko je račun u pitanju).

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

bitno je naglasiti premda može biti ne svrsishodno, da bez obzira na ukupni iznos računa i da li je djelomično naplaćen uvijek se može utužiti samo dio računa.

 

isto tako ako je račun djelomično naplaćen, a nakon dospjeća treba najprije poračunati zakonsku zateznu kamatu i odbiti je od primljenog plaćanja, te nakon toga umanjiti glavnicu

 

npr za račun od 100 kn dospio 1.1.2005 godine dana 01 srpnja 2005 plaćeno je 50 kn, treba najprije poračunati 7,50 kn kamata te umaniti glavnicu za 42,50 kn, tako da ostane dug glavnice od 57,50 kn a podmirena je zatezna kamata do 01 srpnja u cjelosti.

 

prijedlog za izdavanje platnog naloga:

 

na temelju računa br ___ od nalaže se ovršeniku platiti 57,50 kn sa zakonskom zateznom kamatom od 01 srpnja 2005

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija