gonzo-stari objavljeno: 24. siječanj 2012. Dijeli objavljeno: 24. siječanj 2012. Pošto sam malo čitao po forumu molio bih pojašnjenje nekih za mene, nelogičnosti. - ako HB nema status HRVI i ide u invalidsku mirovinu, a uz još neku bolest ima i PTSP otkuda onaj omjer rat - mir i kako se vrši taj kumulirani izračun. Po kojem zakonu se računa rat a po kojem zakonu mir. Zar se onda ne bi trebala mirovina izračunavati prema općim propisima bez obzira što PTSP ima veze s ratom, ali nema status HRVI. Pitam zato što sam ja otišao u mirovinu još 2004. i tada sam imao dijagnozu PTSP-a bez statusa HRVI i nigdje u rješenju mi se ne spominje nikakav omjer rat-mir. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
vinkovci odgovoreno: 24. siječanj 2012. Dijeli odgovoreno: 24. siječanj 2012. gonzo-stari je napisao: Pošto sam malo čitao po forumu molio bih pojašnjenje nekih za mene, nelogičnosti. - ako HB nema status HRVI i ide u invalidsku mirovinu, a uz još neku bolest ima i PTSP otkuda onaj omjer rat - mir i kako se vrši taj kumulirani izračun. Po kojem zakonu se računa rat a po kojem zakonu mir. Zar se onda ne bi trebala mirovina izračunavati prema općim propisima bez obzira što PTSP ima veze s ratom, ali nema status HRVI. Pitam zato što sam ja otišao u mirovinu još 2004. i tada sam imao dijagnozu PTSP-a bez statusa HRVI i nigdje u rješenju mi se ne spominje nikakav omjer rat-mir. Ti si onda vjerojatno otišao u mirovinu po starom zakonu do 2005. godine, e onda negdje 2005. je donešen novi zakon prema kojemu se izračunavala kumulirana mirovina (omjer rat-mir određuju vještaci na osnovu njihove procjene), i nije bio uvjet HRVI,(znači i bez statusa HRVI-a se imalo pravo na kumuliranu mirovinu), to je onda opet izmjenjeno oko 2009. god. gdje status HRVI-a postaje uvjet da bi stekao pravo na kumuliranu mirovinu. to ti je ovako ukratko, ako netko zna detaljnije, nek ti još malo pojasni. Lijep pozdrav! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.