Jump to content

Molim pojašnjenje

gonzo-stari

Preporučene objave

Pošto sam malo čitao po forumu molio bih pojašnjenje nekih za mene, nelogičnosti.

- ako HB nema status HRVI i ide u invalidsku mirovinu, a uz još neku bolest ima i PTSP otkuda onaj omjer rat - mir i kako se vrši taj kumulirani izračun. Po kojem zakonu se računa rat a po kojem zakonu mir.

Zar se onda ne bi trebala mirovina izračunavati prema općim propisima bez obzira što PTSP ima veze s ratom, ali nema status HRVI.

Pitam zato što sam ja otišao u mirovinu još 2004. i tada sam imao dijagnozu PTSP-a bez statusa HRVI i nigdje u rješenju mi se ne spominje nikakav omjer rat-mir.

Dijeli na drugim stranicama

gonzo-stari je napisao:

Pošto sam malo čitao po forumu molio bih pojašnjenje nekih za mene, nelogičnosti.

- ako HB nema status HRVI i ide u invalidsku mirovinu, a uz još neku bolest ima i PTSP otkuda onaj omjer rat - mir i kako se vrši taj kumulirani izračun. Po kojem zakonu se računa rat a po kojem zakonu mir.

Zar se onda ne bi trebala mirovina izračunavati prema općim propisima bez obzira što PTSP ima veze s ratom, ali nema status HRVI.

Pitam zato što sam ja otišao u mirovinu još 2004. i tada sam imao dijagnozu PTSP-a bez statusa HRVI i nigdje u rješenju mi se ne spominje nikakav omjer rat-mir.

Ti si onda vjerojatno otišao u mirovinu po starom zakonu do 2005. godine, e onda negdje 2005. je donešen novi zakon prema kojemu se izračunavala kumulirana mirovina (omjer rat-mir određuju vještaci na osnovu njihove procjene), i nije bio uvjet HRVI,(znači i bez statusa HRVI-a se imalo pravo na kumuliranu mirovinu), to je onda opet izmjenjeno oko 2009. god. gdje status HRVI-a postaje uvjet da bi stekao pravo na kumuliranu mirovinu.

to ti je ovako ukratko, ako netko zna detaljnije, nek ti još malo pojasni.

Lijep pozdrav!

:kavica:

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija