Jump to content

od kuda i kako ??


7of9

Preporučene objave

NI NE ZNAM OD KUDA DA POČNEM??

 

Radi se o rastavi braka,djeci...djeca su najbitnija!

 

Nakon dugo ,dugo nesuglasica u braku koje traju podosta vremena,moj prijatelj je odlučio napustiti ženu,s njom ima dvoje malodobne djece jedno 7 mj. drugo 4 godine.Iz svoje obiteljske kuće je otišao ,jer njegova supruga nema nikoga i nema kud,pa je on rađe otišao na stan.Jer nije mogao trpjeti svađe ,a jednostavno nije želio da to djeca gledaju. Tako dakle da supruga živi u njegovoj kući s njegovim roditeljima koji su stali na njenu stranu,jer se nadaju vjerovtno da će se opametiti i vratti kući. Ali to je naprosto nemoguće.

 

Otišao je prije mjesec i pol dana,ponio je sa sobom jednu putnu torbu i to je sve ,kad si je želio doći po još svojih stvari,nisu mu dozvolili.Djecu ne smije odvesti k sebi na stan ,ni na sat dva ,jer mu ne dozvoljavaju,on se ne može zakonski razveti ,tj. podnjeti zahtjev za razvod braka prije nego mu sin napuni godinu dana,pa me sad zanima šta da radi ,kako dalje,da li postoji ikoji način da se prije rastave braka regulira način na koji bi on mogao doći po svoju djecu.

 

Jer želi rješavati stvari na miran i kulturan način ,sporazumna rastava braka ne dolazi u obzir jer se žena ne želi sporazumno rastati.

Stvarno je očajan!!!

Nakon što se pokrene rastava braka ,želio bi i skrbništvo na djetetom koje ima 4 godine,a pošto je muško smatram da če to biti teško!! :place:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

još nešto ,,,šta bi se dogodilo da dođe i da uzme djecu k sebi ,ili samo curicu od 4 godine,jer niti su rastavljeni niti ijedan od njih ima zakonsko skrbništvo nad djecom...ovo su več potezi očajnika,djeluje psihotički,ali on tu djecu obožava,,,STVARNO VAS MOLIM ZA BILO KAKAV SAVJET ...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za početak bilo bi dobro da se pismenim putem obrati nadležnom centru za socijalnu skrb i da ih obavijesti o tome da je djeci onemogućeno viđanje oca.

U ovom trenutku roditelji imaju jednaka prava i obveze prema djeci, a to znači da ih može uzeti sebi. Ono na što bi vas upozorio, ako procijeni da će prilikom uzimanja djece doći do svađe, naguravanja ili slično da to ne čini, prije svega radi djece. Nadalje, za pretpostavit je da će ga supruga prijaviti za nasilje, zbog pristranosti sustava, vjerojatno će ga policija privesti. Zato prije nego što se odluči dovesti djecu kod sebe, obavezno angažirati odvjetnika koji će biti upoznat sa svakim korakom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U tom dopisu, nadležnom centru, bavite se isključivo djecom, nastojte bavljenje suprugom svesti na najmanju moguću mjeru.

To bi izgledalo otprilike ovako:

 

"samo napisati da mu je onemogučeno viđanje djece"

Ovakvu konstrukciju rečenice treba izbjegavati.

 

Treba reći:

 

Djeci je onemogućeno viđanje oca.

 

Nadam se da shvaćate što želim reći, bavite se djecom u dopisu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na brzom odgovoru. Evo zvao je u centar i tamo su mu rekli da mora probati razgovarati sa suprugom i probati to na miran način riješiti. Ako neće ići tako, onda može tražiti od centra za socijalnu skrb da ih oboje pozovu na razgovor i savjetovanje, a ako ni to ne pomogne, jedino što ostaje je sudski tražiti privremeno riješenje o posjećivanju djece.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Gringo je napisao:

U tom dopisu, nadležnom centru, bavite se isključivo djecom, nastojte bavljenje suprugom svesti na najmanju moguću mjeru.

To bi izgledalo otprilike ovako:

 

"samo napisati da mu je onemogučeno viđanje djece"

Ovakvu konstrukciju rečenice treba izbjegavati.

 

Treba reći:

 

Djeci je onemogućeno viđanje oca.

 

Nadam se da shvaćate što želim reći, bavite se djecom u dopisu.

 

Jadna li nam majka kada moramo paziti na svaki zarez, točku,...

a i oni koji pišu i oni koji čitaju dopise, itekako dobro znaju o čemu se radi i koji je smisao samog dopisa.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo bio je danas kod djece ,igrao se s njima ,i naravno na lijep način pokušao dogovoriti se s suprugom kako i šta dalje.Zaključak je sljedeči ,ne želi sporazumnu rastavu braka,jer kome treba nek podnese zahtjev.To je bio njen komentar. Kada ju je pitao da li može doći i uzeti curicu k sebi kad kad na sat dva da se lagano počne privikavati da oni ne žive više zajedno i se počne privikavati na novu sredinu ,rekla je da ne dolazi u obzir da djecu može doći vidjeti samo tamo kod nje i nigdje drugdje.

 

Sutra planira otići na centar,odnjeti dopis u kojem opisuje cijelu situaciju.

 

Sad me zanima da li oni prvo moraju na centar za socijalnu skrb,pa on onda može sudskim putem zatražiti skrbništvo nad curicom (kao privremenu mjeru do rastave braka).nije mi jasno,ili on sutra već može tražiti odvjetnicu i podnjeti zahtjev.da li je bitan redosljed!

 

Jer što više vremena prolazi ,smatram da su mu šanse manje da dobije skrbništvo nad malenom,a ako i ne dobije privremeno skrbništvo,da se barem riješi pitanje oko viđanja djece.Kada ,koliko,gdje??

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

On može odmah predložiti sudu da se dijete njemu povjeri na zajednički život, nadležni Centar će ionako, na zahtjev suda, morati dostaviti prijedlog i mišljenje.

Ali, savjetujem vam da svaki put kad je djetetu onemogućeno viđanje oca o tome pismenim putem sa povratnicom obavještavate nadležni centar jer kako će drugačije u kasnijem postupku dokazivati da je majka opstruirala djetetovo pravo na susrete sa ocem i na taj način manipulirala djetetom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo jučer je bio na CZSS i odmah na prvom pitanju počinje diskriminacija s njihove strane. Na pitanje zbog čega ne bi mogao dobiti djecu, odgovorili su mu da je majka tako odlučila i da je tako valjda najbolje za djecu. Pa koliko je ona njima majka, toliko je on njima otac, stoga imaju jednaka prava oboje. Mada je pitao onda da li postoji ikakva šansa da proba se dogovoriti da djeca barem tri puta tjedno po par sati provode kod njega, za to su mu rekli da bi bilo u redu da bude tako da se djete počne privikavati na to da roditelji više ne žive zajedno. Ali onda kad je nazvao suprugu da ju pita da li je to moguće rekla mu je da ne dolazi u obzir da djecu ne može dobiti, zbog toga jer "njena" djeca tamo nisu sigurna.

Sad mu je stvarno prekipilo i sad je odlučio ići do kraja, želi skrbništvo nad kćeri koja je starija, a čim bude mogao tražiti će i skrbništvo nad sinom. Da li bi bilo pametno otići do odvjetnika pa da on napiše sve potrebno za sud ili može on sam to obaviti, kako dalje da ide, jer on nebi želio da djeca ostanu sa njom, jer zbog ovakvog njenog ponašanja djeca dobivaju krivu sliku situacije i stalno su izložena svađama i prepirkama kada on dođe tamo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

"Da li bi bilo pametno otići do odvjetnika pa da on napiše sve potrebno za sud ili može on sam to obaviti"

 

Ako imate mogućnosti angažirajte odvjetnika, a dio dopisa možete i sami napisati, ali nastojte sve koordinirati u dogovoru sa odvjetnikom.

 

"i odmah na prvom pitanju počinje diskriminacija s njihove strane"

 

Sve što su vam rekli u centru stavite na papir i o tome obavijestite Ministarstvo socijale, ministricu Opačić. Također dopis uputite Pravobraniteljici za ravnopravnost spolova u kojem ćete navesti sve diskriminirajuće postupke prema vama.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Obavljen je razgovor sa odvjetnicom,koja je rekla da če podnjeti zahtjev za vanparnični postupak da se odredi kada če viđati kikače,na pitanje da li bi mogao tražiti skrbništvo nad curicom koja ima 4 godine rekla nemojte ni pokušavati ,jer niti jedan sud neće majci oduzeti djete ,jedino ako nije narkomanka ili teška alkoholičarka,sud neče djete izdvojiti iz sredine u kojoj je ,da ne proživljava traume ,a pogotovo odvojiti od brata ili sestre ,tako da vam odma u startu mogu reći da šanse da dobijete malenu su manje od nule. Eto to je bio razgovor sa odvjetnicom.Da još nešto zanimljivo,kada je rečeno odvjetnici zašto i zbog čega je treba ,rekla je da to što on traži nigdje u zakonu ni ne piše ,jer tamo piše da takvo nešto mogu zatražiti ,baka ,djed ,brat,sestra,ali otac se u zakonu nigdje ne spominje.

 

I sad jedno pitanje ,u ponedjeljak ima dogovoreno na CZZS razgovor skupa sa suprugom,da li tamo treba on predložiti kada bi viđao malenu ,ili da to napravi na sudu ,i naravno ako da i na centru i na sudu ,ja mislim da bi bilo pametno da svoj prjedlog napiše u pisanom obliku???'Te da točno od kada do kada ,koje dane.da nebi bilo ,vratio je malenu kasno ,ili rano ,ili nema ih doma ,itd...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako ste mi točno prenijeli što vam je odvjetnica rekla, onda vam predlažem da promijenite odvjetnicu jer ona sigurno neće zaštititi interes djeteta i oca.

Ako traži skrbništvo neka ga traži za svu djecu jer sustav neće blagonaklono gledati na roditelja koji pokušava razdvojiti braću i sestre.

 

U pisanom obliku svoj prijedlog može predati i centru i sudu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

...ovo je strašoooo!!!!!

 

Danas je bio na CZZS,napravljen je zapisnik,i sad ću Vam ga preisati.

 

Ovo je bila izjava njegove supruge,koja je po pozivu bila pozvana na CZZS.

-U braku smo 4 i pol godine.Imamo dvoje mld.djece **** staru 4 godine rođ. ***** ,i mld. sina **** rođ. ****.

Suprug ***** napustio je bračnu zajednicu oko 15.12.2011.

U zadnja dva mjeseca neuspijevamo se dogovoriti u svezi susreta i druženja kao i u svezi uzdržavanja.Nisam pristala na sporazumni dogovor ,odnosno za rastavom braka.Ja kao majka nisam spremna da mld. kćer **** provodi vrijeme izvan kuće odnosno da bude s suprugom u kući u kojoj živi sa novom partnericom.Nisam sigurna u to koliko će kvalitetno brinuti o djetetu.Voljna sam da suprug dolazi u kuću i da vrijeme provodi s djecom ,što ja ne spriječavam.Suglasna sam također da mld. **** s ocem izađe u kino i neko drugo mjesto zjedno s njim bez prisutnosti nove partnerice supruga.Prihvatljiv nam je zajednički dogovor da utorkom i četvrtkom se djeca susreću i druže s tatom u vremenu od 12 do 17 sati ,na način da provode vrijeme u stanu obiteljske kuće ili šetnji,s ocem ,kinu,i sl. ,za sada bez nazočnosti očeve prijateljice.U svezi uzdržavanja otac će uplaćivati 1000kn mj. na tekući račun majke do 15. u mj.

 

U CZZS nazočne su bile socijalna radnica i psihologinja.Psihologinja mu nije dala ni da do riječi dođe,Sa svim što je predložila supruga ona se složila,a na svaki njegov komentar je supruga ga prekinula.

Da napomenem tražio je od odvjetnice da pokrene vanparnični postupak ,kako bi se definiralo viđanje djece.

 

Zanima me što kažete na njenu izjavu?

Da li je moguće i da li postoji ikakva zakonska osnova na temelju koje bi ona mogla zabraniti na ovaj naćin da djete provodi vrijeme s njim ,kod njega ,zbog nove partnerice.

 

Izjava psihologinje je bila citiram sljedeča:*nebi bilo pametno da djete još zasada odvodi kod sebe na stan zbog toga jer će se djetetu napraviti košmar u glavi ,jer je djete naučeno da mama i tata žive zajedno ne odvojeno ,stoga ga treba lagano privikavati da žive odvojeno.

Na njegovo pitanje kao da on nju počne privikavati na to da živimo odvojeno kad ne smije provoditi vrijeme s njim na stanu,dobio je odg. da je ovo tek prvi korak ,da bi djetetu bilo čudno da on živi sa drugom osobom ,a to nije djetetova majka.

I nakon toga mu je naredila, zapovjednim tonom citiram :* Papire za dječji doplatak da ste joj dostavili čim prije jeli jasno! ne radi se niti o vama niti o njoj nego o djeci i djeca na to imaju pravo*.

 

U zapisniku nema niti jedne njegove riječi koju je rekao na CZSS, kao da tamo nije niti bio. Od njegovog pismenog očitovanja koje je bio na 2 starnice A4, pročitan je samo jedan pasos od 5 redaka. I Nakon što ga je supruga non stop prekidala, psihologinja je saslušala nju, ne obazirući se na njega, i nakon što je ona završila, psihologinja je odmah započinjala drugu temu, bez da mu dozvoli da završi ono o čemu je pričao, ili da suprugu opomene za to što ga non stop prekida u iskače mu u riječ.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sve što je otac mislio reći u Centru, a nije mogao, neka sada stavi na papir i sa povratnicom pošalje Centru ili neka ode urudžbirat.

Naravno da se djeca trebaju prilagoditi na novu situaciju, ali za tako nešto ključna su dva elementa:

 

1. stalna dostupnost i trajna uključenost oboje roditelja u život djece

2. sposobnost tih roditelja da zajednički donose odluke koje su u najboljem interesu djece

 

Dakle, što više otac bude provodio vremena sa djecom, djeca će se bolje prilagoditi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da i planirao je tako i napaviti ,jer uz vaše savjete,shvatili smo da sve treba pismenim putem riješavati.

Da li je moguće da centar i ona uvjetuju da s djetetom bude na samo.Bez prisutnosti sadašnje djevojke tj. partnerice.

Da sa djetetom ode u kino,ali bez nje. Jer sadašnja partnerica ima djecu,kako da im objasni: -ja svoju **** vodim u kino a vas ne mogu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

2. sposobnost tih roditelja da zajednički donose odluke koje su u najboljem interesu djece

 

-svaki dan zove pita za djecu,odgovori su :dobro su ,igraju se ,šta ti misliš da se ja ne brinem o djeci.

-a šta se tiče odluka što je najbitnije za djecu,on tu pravo glasa nema ,jer odg. na to je što od strane supruge,od CZZS je sljedeči:*ona je majka ,i onda ona zna šta je najbolje za djecu*

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

"ona je majka ,i onda ona zna šta je najbolje za djecu"

 

Prije 2 tjedna udruga je zaprimila odgovor Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova, citiram:

 

"Stoga Vas molim da se u svakom slučaju sumnje na diskriminaciju temeljem spola obratite izravno ovom Uredu, ili mu uputite stranku. Svaka pritužba bit će ispitana, i ukoliko bude ustanovljena diskriminacija, poduzet će se mjere radi otklanjanja iste, sve u okviru mojih zakonskih ovlaštenja."

 

Dakle, obratite se pismenim putem uredu Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova i obavijestite ih o diskriminirajućem odnosu djelatnika Centra prema ocu. Kad zaprimite odgovor Pravobraniteljice, dostavite ga Hrvatskoj udruzi za ravnopravno roditeljstvo da provjerimo što je ured poduzeo u otklanjanju diskriminacije. Ako nije poduzeo ništa onda ćemo sa uredom Pravobraniteljice razgovarat putem medija.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da li je moguće da centar i ona uvjetuju da s djetetom bude na samo.Bez prisutnosti sadašnje djevojke tj. partnerice.

Da sa djetetom ode u kino,ali bez nje. Jer sadašnja partnerica ima djecu,kako da im objasni: -ja svoju **** vodim u kino a vas ne mogu?(Komentar djelatnice na to je bio pa morate nekako')

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nitko nebi smio uvjetovati kako će otac provoditi vrijeme sa djecom, ako to nije na štetu djece.

Ako djeca ne poznaju očevu novu partnericu, onda otac mora izabrati najprikladniji trenutak kada će ih sve upoznati.

To može biti zajednički odlazak na godišnji (more), zajednički odlazak u kino, zajednički odlazak na igralište itd.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Razgovarali smo po tom pitanju s odvjetnicom ,ona je rekla da nemaju pravne osnove da takvo nešto traže,jer njeno objašnjenje je bilo :Šta da je majka napustila oca i našla novog partnera ,onda bi to bilo sasvim normalno za djecu da ga upoznaju i provode vrijeme ,konstantno vrijeme s tim čovjekom ,koga ne poznaju i nije im otac.I djeca bi opet bila kod majke,nebi bilo upitno da li je to za djecu dobro ili nije ,tako da smatra da ne može to tražiti. Ona je podnijela zahtjev za vanparnični postupak kako bi se regulirali susreti i druženja s ocem,samo čeka datum rasprave.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Činjenica je sljedeća: centri i sudovi u najvećem broju slučajeva štite interes majke, očeve šikaniraju, a za djecu ih nije briga.

 

Ali ako se očevi vrte u krug, i ne poduzimaju ništa, onda će doživjeti upravo ovo što sam napisao gore u najgorem obliku.

 

Ako doživite u centru šikaniranje, sljedeći korak je prijava pismenim putem ministarstvu socijale i zatražiti inspekcijski nadzor.

 

Sudovi put je sljedeći: Općinski sud, Županijski, Ustavni, Strasbourg.

Prijava Ministarstvu pravosuđa, zatražiti inspekcijski nadzor.

 

Po potrebi kaznene prijave protiv djelatnica centara i sudova.

 

Nakon toga skupiti svu dokumentaciju i zatražiti pomoć medija.

 

Ovo je jedini put, gubiti vrijeme na priču, a ništa ne poduzimati je najgore.

 

Očevi sve što radite, radite prije svega radi svoje djece, da i ona nebi jednog dana prolazila što vi prolazite danas.

Svakom roditelju bilo majci bilo ocu koji ima dovoljno materijalnih dokaza o neučinkovitosti sustava kad su u pitanju legitimna prava djece, a spremni su na to, pomoći ću da za njegov problem sazna hrvatska javnost putem medija.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Gringo je napisao:

Činjenica je sljedeća: centri i sudovi u najvećem broju slučajeva štite interes majke, očeve šikaniraju, a za djecu ih nije briga.

 

Znamo to iz prve ruke,majka zna što je najbolje za djecu!!! To je komentar djelatnica CZZS na svaki komentar i pitanje.

Šikaniranje,degradacija i diskriminacija.

Ponašaju se koda je otišao od kuće,i nije pitao za djecu dvije godine.Odselio se iz svoje kuće 20.12.2011 ,kuće svojih roditelja. On je otišao na stan. Ne prođe dan da ne nazove bar dva puta,ne prođe tjedan da ne ode k njima ,bez obzir što je biti tamo nepodnošljivo, zbog vrijeđanja,podbacivanja,itd...

Sve potrebno za djecu kupuje,ali ne valja!

 

Ali ako se očevi vrte u krug, i ne poduzimaju ništa, onda će doživjeti upravo ovo što sam napisao gore u najgorem obliku.

 

Ne odustajemo ,na samom smo početku i borit ćemo se,mada postoji strah ,ako im krivu riječ kažeš da će ti za vrat skočit. Ne poduzimati ništa je neprihvatljivo i ne dolazi u obzir. Ma da na svakom koraku, izgleda da nemamo šanse.

 

DA a najgore od svega je mišljenje da to radi otac samo da napakosti majci,ja sam majka ,pa vjerovatno djelatnice u CZZS PORED TAKVOG OCA KOJI SE BRINE ZA SVOJU DJECU SE SMATRAJU UGROŽENO.Jer su i one majke vjerovatno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

"DA a najgore od svega je mišljenje da to radi otac samo da napakosti majci,ja sam majka ,pa vjerovatno djelatnice u CZZS PORED TAKVOG OCA KOJI SE BRINE ZA SVOJU DJECU SE SMATRAJU UGROŽENO.Jer su i one majke vjerovatno."

 

Imam ponešto iskustva jer mi se roditelji javljaju gotovo svakodnevno, a glavni razlog ovoga je taj da je djelatnicama centara tako jednostavnije, bez puno truda i rada. Njima je neobično kada stabilni roditelj, otac želi skrbiti oko svoje djece. Veliki broj njih i dalje živi u vremenu kada su muškarci bili lovci, a ženama mjesto uz djecu.

 

"mada postoji strah"

 

Na ovo morate biti spremni, vjerujte niste jedini kojima se to događa, oni će vas zastrašivati, prijetiti vam.

Ali svaku rečenicu, upućenu vama koja nije u skladu sa zakonom i kodeksom ponašanja djelatnika centara i sudova tražite da vam daju napismeno. Svaku takvu rečenicu sami zapišite i šaljite odjelu za inspekcijski nadzor nadležnog ministarstva.

Burza je puna socijalnih radnika, psihologa, pravnika, neće im biti svejedno kad ih počnete razvlačiti podnescima nadležnom ministarstvu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ok, 7 od 9 :), ta vaša ideja da razdvojite brata i sestru, te dijete od majke je toliko stupidna da graniči sa zlostavljanjem. da je Vama ili Vašem ljubavniku stvarno stalo do djece, tako nešto vam nebi palo na pamet. I nisu vas otpili iz centra zbog pristranosti nego zdravog razuma. Ono što vas dvoje možete i trebate napraviti je tražit podijeljeno skrbništvo, i prestat zlostavljat djecu!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kako je već Gringo napomenuo, na zamisao razdvajanja braće i sestara rijetko tko gleda blagonaklono. Razlog je prilično jednostavan: ako se razvode mama i tata, brat i sestra se ne moraju "razvesti" također.

 

U kojoj će kombinaciji djeca kvalitetnije živjeti (živjeti s mamom i aktivno se družiti s tatom ili obratno) nije predodređeno spolom roditelja. Razlog je također prilično jednostavan: roditeljske kompetencije ljudi ne stječu ni svojim rođenjem, ni u trenutku poroda potomka.

 

Svakako bi tata trebao odabrati i trenutak i priliku kad će upoznati djecu sa ženom s kojom živi, kao i njenom djecom, ali bi bilo još ljepše ako sada to ne bi bila najvažnija stvar u priči o susretima i druženjima, već se skoncentrirati na učestalost i trajanje, shvatiti i isticati da je normalna stvar kako će djeca imati potrebu provoditi vrijeme sami s ocem čemu će on i udovoljavati, ali da jednako tako nije abnormalno da će upoznati + vremenom sve bolje upoznavati i njegovu novu partnericu i njenu djecu, a u najboljem interesu djece je: i jedno i drugo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sara1234567 je napisao:

Ok, 7 od 9 :), ta vaša ideja da razdvojite brata i sestru, te dijete od majke je toliko stupidna da graniči sa zlostavljanjem. da je Vama ili Vašem ljubavniku stvarno stalo do djece, tako nešto vam nebi palo na pamet. I nisu vas otpili iz centra zbog pristranosti nego zdravog razuma. Ono što vas dvoje možete i trebate napraviti je tražit podijeljeno skrbništvo, i prestat zlostavljat djecu!

 

***stupidna ideja koja graniči sa zlostavljanjem***

-nitko ne želi rastaviti dječicu ,njihov otac samo želi provoditi vrijeme s njima ,a svaki ijedan savjet koji smo dobili ovdje ,nije bio za odmet. zašto ne želi ići tamo i tamo biti s djecom ,zato jer ga se vrijeđa na svakom koraku ,tako da i to malo vremena da ga se vrijeđa ,psuje ,omalovažava pred tom djećicom ,pa zato molim te ne pričaj nešto šta ne znaš

-znači djećicu bi trebalo izlagati nekulturnom riječniku i uzastopnom zapodjevanju svađe ,e pa ne na taj način ne ,jer je radi takvog ponašanja i otišao od kuće.

-a sa centra za socijalnu skrb ,definitivno su pristrane zato što su i same majke ,jer oprosti kad je došao na CZZS NIJE REKAO JA BI ODVOJIO DJECU OD MAJKE ,NITI RAZDVOJIO BRATA OD SESTRE ,NEGO SUPRUGA MI NE ŽELI DATI DA S DJECOM PROVODIM KVALITETNO VRIJEME ,ODGOVOR JE BIO ,ONA JE MAJKA ONA SMATRA DA JE TO NAJBOLJE ZA DJECU I AKO JE ONA TAKO ODLUČILA VI NE MOŽETE NIŠTA.

-I onda dalje pravna zavrzlama ,do koje po mome nije ni trebalo doći,jer sve se moglo riješiti na lijep i kulturan način.dogovorom.

-ja imam djecu iz prvog braka i moja djeca ,kad god požele ,isto tako i moj bivši suprug kad god poželi može ih vidjeti ,one njega i on njih ,a to što je netko isfrustriran ,to je njegov problem ,bila sam i ja kad sam se razvela ,ali nikad ,ali nikad mi nije palo na pamet reći i jednu lošu riječ za svog bivšeg supruga djeci ,ili mu zabraniti da ih viđa ,jer koliko god sam ja majka toliko je i on otac i obadvoje nas trebaju.E vidiš to je bitno!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dužnost oca je da djeci osigura njihovo legitimno pravo na oba roditelja i mogućnost izbora.

Manipulacija, odnosno zlostavljanje djece je kad jedan roditelj, u većini slučajeva onaj kome su djeca povjerena na zajednički život, onemogućuje vlastitoj djeci njihovo legitimno pravo na drugog roditelja.

Nadam se, a prema obećanjima, trebao bi uskoro biti predložen zakon koji otprilike kaže da ukoliko roditelj kome su djeca povjerena na zajednički život onemogućuje toj djeci njihovo pravo na susrete i druženja sa drugim roditeljem, išao bi prijedlog nadležnih institucija da se djeca povjere drugom roditelju.

 

"ONA JE MAJKA ONA SMATRA DA JE TO NAJBOLJE ZA DJECU I AKO JE ONA TAKO ODLUČILA VI NE MOŽETE NIŠTA."

 

Ovo jest diskriminacija i najobičnija manipulacija.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma ne želim da ispadne da viđanje djece se isključivo veže uz mene ! Što se mene osobno tiće ,mada znam da nije dokazivo,ja ću na tih par sati otići iz stana zajedno sa svojom djecom (jer njegova supruga ne želi da djeca budu kraj mene ) da on provede sa svojim kikičima na samo vrijeme( samo da ih provede u miru),mada ja znam da na to neće pristati njegova supruga.

Ja definitivno ne želim biti prepreka u tome ,mada sam postala iz nekih njoj poznatih razloga.

 

**Svakako bi tata trebao odabrati i trenutak i priliku kad će upoznati djecu sa ženom s kojom živi, kao i njenom djecom, ali bi bilo još ljepše ako sada to ne bi bila najvažnija stvar u priči o susretima i druženjima,**

 

-Nažalost to je trenutno svima najveća okupacija ,supruzi, djelatnicama na CZZS,psihologinji. Jer ona kao majka,ne želi da on djecu upoznaje samnom ,i da su djeca u mojoj blizini.a ovako Vam izgleda njegov posjet roditeljskoj kući ,on ulazi na vrata njegov otac na vratima mu već drži predavanja povišenim tonom,gdje se djevojćica prima njemu oko noge i ne pušta ga ,jer ju je vidno strah,i osjeća nelagodu.

Komentar psihologinje na to je da mora skupiti hrabrosti i otići tamo i riješiti to ,ni ne osvrtajući se na djevojčicu.

Šta se tiće mene i moje djece rekla mu je da mora naći naćin na koji će mojoj djeci objasniti da će svoju kćer voditi u kino,na sanjkanje,na igru a njih neće.

 

A najzanimljiviji je taj pojam pravog vremena kada će djecu upoznati samnom,da li je to za tri dana ,tri mjeseca ,tri godine,jer opet je komentar psihologinje da majka mora emotivno prebroditi raspad braka.(nitko tu kikaće nije ni spomenuo)

 

A kompromititirajućih izjava koliko ti volja od toga da treba vremena da djevojćica od 4 godine shvati da roditelji neće više živjeti zajedno,a drugi puta ta ista psihologinja je rekla da je ona već dovoljno velika djevojćica da joj se to već može objasniti te da će ona to shvatiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Danas je 06.04.2012 ja sam kćer i sina vidio prije mjesec dana. Prošli mjesec 09.03. imali smo rspravu zakazanu za privremene mjere koje je tražila moja još uvijek supruga. Riješeno nije ništa,jer je odvjetnik podnio prigovor na njen dopis ,te zaražio skrbništvo nad djecom. 19.04 je nova rasprava. Po djecu nemogu doći ne želi mi dati djecu ,redovito u centar šaljem dopise ,jer su na CZSS REKLI DA SE MORA PRIDRŽAVATI DOGOVORA ,zovem ,na što dobijam odgovor kakav sam i dobivao prije prvog ročišta ,strpite se do odluke suda. I tako se mi dopisujemo.Nepotrebno je i naglašavati da su kometari djelatnice CZSS OVAKVI:dajte majki vremena ,prilagodite djecu na nastalu situaciju,čekajte da se prilagode ,nije ni njoj lako,morate shvatiti i suprugu (nitko ne spominje djecu,niko ne pita kako je toj djeci,kako da ja djecu prilagodim na nastalu situaciju,ma jednostavno katastrofa)

 

Zanima me ima li koristi od dopisa koje redovito šaljem na CZSS?

Odvjetnik je tražio mišljenje CZSS (za dogovor koji je sastavio CZSS odvjetnik je rekao da je nedopustivo i neprihvatljivo,tako stoji i u dopisu koji je poslan na sud),vještačenje ,itd..

 

A da spomenem samo moj odlazak na sud,na dopis koji je poslao odvjetnik sutkinja je skomentirala jao kako toga puno ima nisam ni sve stigla pročitati ,na podnesak od supruge kometirala je ja uopće neznam šta vi ovdje tražite ništa ja iz ovoga ne vidim,pa je supruga rekla da traži privremeno skrbništvo i alimentaciju,i meni je postavila dva i pol pitanja i to je to.

 

A šta se odvjetnika tiče nismo mogli boljeg naći ,stvarno svaka mu čast,hvala gringo!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Žao mi je da ova rasprava nije obuhvatila i to da djeci prvo treba vremena prihvatiti da mama i tata više ne žive zajedno, pa tek onda prihvaćati da mama i/ili tata imaju nove partnere. Da bi se djeca prilagodila tomu da mama i tata ne žive zajedno, smatram da je potreban minimum vremena od 6 mjeseci do jedne ili dvije godine (ovisi o okolnostima, podršci oba roditelja, odnosu koji dijete ima sa svakim od njih), a novog se partnera treba uvoditi postepeno i pažljivo. Vi i otac djece to ste dosta ubrzali. Ako vaša djeca prihvaćaju vašeg novog partnera, to je dobro - jesu li imala vremena na prilagodbu?

 

Drugo je pitanje to što bi centri najčešće, da je majka uzela djecu i otišla novom partneru to blagoslovili. Ali kad govorimo o djeci, to bi bilo jednako loše. Jasno da to nije razlog da trebaju i u vašem slučaju postupati loše.

 

Nastojte da se vaša borba za prava djece vašeg partnera ne pretvore u borbu roditelja da bi dokazali da je onaj drugi loš, kao ni u vašu borbu u kojoj ćete dokazivati koja je od vas bolja partnerica i majka. Vi, kao odrasle osobe imate pravo promijeniti partnera, ali su mama i tata djeci zauvijek - cilj vam treba biti pravo djece na oba roditelja.

 

I, da, slažem se, braću i sestre se nerado odvaja - kako bi to zapravo pridonijelo dobrobiti djeteta, kako bi zaštitilo pravo djeteta na oba roditelja? To je ujedno i pitanje koje si vi i vaš partner trebate postaviti u svakom vašem potezu i ponašanju. I onda, dugoročno, upornošću i strpljenjem možete očekivati pozitivne ishode.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

"Zanima me ima li koristi od dopisa koje redovito šaljem na CZSS?"

 

Ako očekujete da bi ovi dopisi riješili problem vaše djece i vas u nekoliko mjeseci, onda nema koristi, ali ako ste spremni ići do kraja u borbi za prava svoje djece onda će imati koristi.

 

Sada iskopirajte sve dopise koje ste slali nadležnom Centru i pošaljite ih zajedno sa predstavkom na rad centra, Ministarstvu socijalne politike i mladih.

 

Ako imate prigovore na rad raspravne sutkinje upućujete ih Ministarstvu pravosuđa, dok traje postupak. Kad sutkinja donese odluku onda se žalite višem sudu.

 

Postoji i mogućnost obraćanja drugim institucijama, a sve kako bi se zaštitila djeca, pitanje je samo koliko ste spremni vremena, energije, novaca uložiti u tu borbu.

I ono što je najbitnije, sve ovo što radite danas, radite kako vaša djeca sutra nebi morala prolaziti kroz ovo što vi prolazite danas.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Radi se o kikačima u dobi od 4 godine i 10 mjeseci.supruga i on ne žive skupa 4 mjeseca,nikad ni u kom kontekstu nije bilo riječi o ocrnjivanju majke ,jer je ona majka toj djeci.

 

A po Vašem komentaru,da djeca trebaju imati vremena da se prilagode nastaloj situaciji,a kako da se prilagode ?

Kada ne može doći i povesti djecu ni u šetnju ,na igru ,jer mu nije dozvoljeno od strane supruge,djecu može vidjeti samo u kući svojih roditelja pod nadzorom supruge! Samo jednom kad je dobio curicu da je odvede na igru ,supruga mu je nakon toga rekla da je ne može više voditi da je bila čudna i zbunjena, a na odlasku kada ju je ostavio majci pitala ga je :ti tata ideš opet na posao.

 

Rečeno je na CZSS ,da se dijete treba pripremiti na odlazak s ocem,da joj se treba objasniti gdje je tata,ali od toga ništa ,i poslije više nije mogao po djecu.

 

Molila bi da mi definirate postepeno i pažljivo?

 

Moja djeca su u dobi od 11 i 12 godina od njihovog rođenja pa do danas razgovor je temelj našeg odnosa sa svim našim zajedničkim manama i vrlinama ,razgovor je uvijek tu i na njihov zahtjev su se i upoznali i prilagodili i njemu i novonastaloj situaciji.

 

 

Ni ne pokušavam biti bolja majka ,samo podrška svom partneru ,ali vjerujte mi i kritična prema njemu ,ako počne kokodakat da to ona tako ne može,jer rekla sam pokušavaj i pokušavaj razgovarati ,nekad čete naći zajednički nazivnik.

 

Cilja drugog ni nema osim tog da djeca imaju pravo na oba roditelja,slažem se u potpunosti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Evo stigli sa Suda. Samo da Vam kažemo, jao svima koji idu u Dugo selo na Sud i na CZSS.

Prvo, nitko iz CZSS - a se nije pojavio na ročištu makar su bili na vrijeme obaviješteni i dužni doći.

Drugo, sutkinja,koja na odvjetnikovo citiranje obiteljskog zakona komentira da u to ne želi ulaziti ,te ne zna koju bi privremenu mjeru odredila.

 

Uglavnom nije riješeno ništa, jer je morala otići na sastanak, samo se digla i otišla iz sudnice, bez pozdrava, i rekla je da će privremenu mjeru napisati naknadno, te da će nam ju poslati poštom. Čak nije htjela niti donijeti privremenu mjeru da djeca viđaju svojeg oca kojem njegova supruga uvjetuje da djecu ne može iz kuće izvesti van, nego je rekla da se neka dogovori sa suprugom ( s kojom se je nemoguće dogovoriti).

Sastavila je zapisnik u kojem nije napisala sve činjenice koje su iznešene na ročištu,nego nešto šturo što nema veze s vezom,kao i samo ročište koje se konstantno vrte oko majke,a ne oko djece.

 

Naravno ni odvjetnik, niti on nisu htjeli potpisati zapisnik, tako da neće moći donijeti privremenu mjeru, zbog ne slaganja sa zapisnikom. Čak nije niti navedeno da je njegova supruga jasno i glasno kao jedini razlog zbog kojeg djeca ne mogu ići kod njega je njegova nova partnerica, i da drugog razloga nema. Tako da su to sve subjektivni razlozi ,ne objektivni.

 

Uglavnom nikakve pravne osnove nema koje bi sprječavale da otac dođe i dovede svoju djecu kod sebe. I to je odvjetnik ponovio nekoliko puta sutkinji. Izjava njegove supruge je da ona neće dopustiti i da ne dozvoljava da djeca idu kod njega na stan.

 

Sada neće moći donjeti privremenu mjeru,jer zapisnik nije potpisan ,nego sazvati novo ročište. Eto idemo dalje. Mada smo se nadali sasvim drugom ishodu. :pravila:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

"Sastavila je zapisnik u kojem nije napisala sve činjenice koje su iznešene na ročištu,nego nešto šturo što nema veze s vezom,kao i samo ročište koje se konstantno vrte oko majke,a ne oko djece."

 

Bez obzira što niste potpisali zapisnik, ja bi složio jedan dopis u vezi vaših zamjerki i nadopunio predmet.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pošto oboje koristimo ovaj profil, sada piše tata djece o kojoj se radi.

Po prijedlogu odvjetnika koji nam je rekao da probam stupiti u kontakt sa suprugom i da dođem vidjeti djecu, zvao sam ju i dogovorili smo se da dođem po djecu, ali je ona imala uvijet da kćer koja je starija može ići sa mnom ( idemo na dječje igralište i kod bratića koji je udaljen 50 m od kuće djece) ali za sina koji je mlađi da mi ne da da ide sa nama.

Što napraviti u slučaju da mi ne da sina da ide sa mnom i kćeri??? (CZSS, MUP)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pretpostavljam da nemate nikakvu sudsku odluku u pogledu viđanja djece.

Pismenim putem obavještavati nadležni Centar da ne možete viđati mlađe dijete.

A kad budete imali sudsku odluku u pogledu viđanja, ako djetetova majka bude uskraćivala druženja temeljem sudske odluke, onda odmah obavijestiti policiju, centar i Pravobraniteljicu za djecu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne, sudske odluke još uvijek nema. Ali zanima me što napraviti u konkretnom slučaju.

Prema dogovoru koji smo postigli na CZSS u 2. mjesecu, ja imam pravo doći po djecu i odvesti ih u park, kino, kazalište itd.

Ali smo samo kćer, dok sina bi trebao doći viđati u kući.

S obzirom na to da ja ne želim dolaziti u kuću, supruga se sada izvlači na to da ja samo dolazim vidjeti kćer, a za sina da i ne pitam. Svaki puta sam pitao može li on ići s nama, nikada nije dala, pod izlikom da je on mali i da mi ne dozvoljava da ga ikuda vodim ( djete više nije na prsima, ima bočicu, i jede kaišce tako da ne vidim gdje bi bio problem),sada kada ju tražim da sa sinom odem do bratića, čak niti to ne mogu.

Što u ovakvom slučaju napraviti, jer sutra bi trebao ići tamo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nazvao sam nadležni CZSS ( Dugo selo ), kojem sam poslao dopis, i nakon telefonskog razgovora sa gđom koja je zadužena za moj slučaj, oni se pravdaju da nemaju mehanizme kojima bi natjerali majku da poštuje dogovor koji je prije postignut, te da jedino što mogu napraviti je pozvati nas na ponovni dogovor. Rekli su mi da moram čekati odluku Suda, te ako se ta odluka ne bi poštivala da mogu tražiti ovrhu odluke. Uglavnom se od svega ograđuju, oni ništa nikome ne mogu, samo nas pozvati na dogovor, čak se niti na Sudu nisu pojavili makar su trebali biti. Stvarno mi nije jasno, djeca već 2 mjeseca nisu vidjela oca. A sutkinja kaže da ja moram dolaziti doma viđati djecu, pa za dvije minute kaže da bi bilo u redu da djeca provode vrijeme sa mnom, u mojem novom domu, da čim prije upoznaju moju novu obitelj, i da se počnu privikavati na to da ja i supruga više ne živimo zajedno. Makar sutra idem da vidim djecu, odlazim sa strahom, jer mislim da je supruga spremna čak i na samoozljeđivanje i to prijaviti na policiju pod obiteljsko nasilje. O svojemu odlasku sam se posavjetovao sa odvjetnikom i obavjestio CZSS.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo ga bili, i barem djelomično zadovoljni. Barem sam vidio svoju kćer, nakon 2 mjeseca samo sat i pol, zbog toga jel majka nije dopustila da duže ostanemo zajedno. Sina je ijelo vrijeme držala na rukama kao da joj ga netko hoće uzeti. Nazvao sam ju sat i pol prije nego što sam došao, vani 10 stupnjeva, puše hladan vjetar, pada kiša ona meni dopelja kćer u kratkoj majici i kroksama!!! Djetetu noktići su već toliko narasli da su počeli vrhovi pucati sami od sebe, a iz usta je imala zadah kao da zubiće nije niti prala, a već su lagano počeli i dobivati naslage na gornjim zubićima.

 

Kod bratića je sa mnom bila moja nova partnerica i njezina kćer. Moja i njezina kćer su se neprekidno igrale, kao da su svaki dan zajedno. Bilo ih je prekrasno za vidjeti.

Ali bitna stavka u cijeloj priči je da moj supruga, majka moje djece je špijunirala da li ću ja doći sam ili sa nekim, nju opće nije briga za dijete, nego sa kime dolazim.

 

O ovome ću sutra izvijestiti CZSS i tražiti da se o ovome očituju čim prije, jer djeca su zapuštena i majka opće ne vodi brigu o higijeni djece što je nedopustivo!!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imam jedno pitanje,sljedeća rasprava je zakazana za sredinu petog mjeseca,i to je treća po redu. Da li postoji kakav rok za donošenje privremene mjere,ili tako u nedogled!?

 

Kada je zvao CZSS rečeno mu je da se na prošloj raspravi trebao pojaviti pravnik iz CZSS, a ne soc. radnica, zašto pravnik?

 

A sama soc.radnica je rekla da nisu dobili apsolutno nikakav poziv ,pa tko tu laže, te da nisu dobili ništa od suda?

 

Nadam se da će sad dobiti potrebnu dokumentaciju sa suda,i šta bi trebao CZSS dalje činiti , šta mogu očekivati?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tako u nedogled ako sud tako odluči. Rokovi postoje, ali ih se nitko ne drži.

Jeste li vi dobili poziv? Ako je rasprava zakazana na samom ročištu, taj dio zapisnika kopirajte i urudžbirajte na Czss - za svaki slučaj, ako sud opet zaboravi poslati poziv.

 

Inače, bivša se bavi time s kim ste vi došli, a vi se bavite s time što bivša radi i kontrolira li s kim ste došli. Nemojte se baviti sitnicama, ni u vezi s djecom. Vi želite s djecom provoditi vrijeme, i to je ono što je bitno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Rasprava sljedeća je zakazana na ročištu. Pitanje je bilo ako postoji rok koji je rok za rješavanje ?

 

Ovako,čime se moja supruga bavi to je njena stvar,hoće li ona kontrolirati ili ne,ali da može uvjetovati viđanje djece sa tim s kim sam ja došao ,nemaju veze s vezom,ti uvjeti koje ona postavlja za viđanje djece su neprihvatljivi,te ako ste čitali prijašnje postove znate o čemu se radi. Što se tiče supruge ne zanima me ništa osim onog dijela koji se tiče djece i brige o njima. Ako je za Vas sitnica što se ne brine o higijeni djeteta, ako dijete boso hoda ,po kiši u šlapicama ,na 10 stupnjeva,i hladnom vjetru ,nemam komentara.

A provođenje vremena sa djeco ne svodi se samo na pogled na dijete.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Svi postupci u koje su uključena djeca su 'žurni' - tako kaže zakon. U praksi to znači kako sudac odluči.

Istina, provođenje vremena s djecom se ne svodi samo na pogled na dijete. Svodi se i na to ako su djetetu ruke prljave da mu ih roditelj opere, ili, ako je dovoljno veliko da ga podsjeti da ih samo opere. I ako hoda u šlapicama po kiši, da ga ponese ili uvede u kuću i presvuče u suho. I ako su mu nokti previše dugi, da uzme škarice i odreže ih. I ako se djetetu osjeća zadah iz usta da npr. pogleda je li grlo crveno, a što se tiče naslaga na zubima, za prvu silu ispiranje vodom može pomoći.

 

Nevolja s roditeljima koji se razvode je da stalno traže mane onoga drugoga i nastoje utvrditi u kojim se segmentima ne brine dobro za dijete, iako su identično ponašanje tolerirali niz godina prije toga. Ako pak imaju novog partnera/partnericu, tvrde kako je on/a puno bolji roditelj nego bivši/bivša. To radi majka djece i to radite vi. To nije dobro iz dva razloga: prvo, ako je to pred djecom, postavlja ih u vrlo nezavidnu situaciju sukoba lojalnosti, a ako na tome bilo gdje insistirate, nitko vas neće shvatiti ozbiljno.

 

Kakvo je zdravstveno stanje djece? Uz toliku nebrigu kakvu navodite, djeca ne bi ni dana bila zdrava. Ako je tomu tako, prijavite majku za zdravstveno zanemarivanje. Smanjite doživljaj i kad ste s djecom, nastojte i njima i sebi to vrijeme učiniti ugodnim i korisnim.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da ne koristimo isti profil,ovaj je moj. Ja sam otac djece o kojoj se radi u ovom topicu.

Ukratko supruga dirigira, uz pomoć CZSS koji su otvoreno stali na njenu stranu ( čak imam i zapisnik o tome ), Suda na kojem sutkinja ne raspravlja o viđanju djece sa ocem, nego o apsolutno svemu ostalome. Mene nije briga, da li mene supruga kontrolira ili ne, ja živim svoj život dalje bez nje, ali također želim da u moj život budu uključena naša djeca bez obzira na to što ne živimo više zajdeno. Ona jednostavno ne razumije niti CZSS niti Sud, niti njena odvjetnica joj ne žele objasniti da djeca imaju pravo viđati oca ali ne pod uvjetom da ona može nadzirati i imati nas na oku, i da budemo u njenom vidokrugu. Ja niti sam alkoholičar, niti nasilnik, priznajem jedno, ali jednom sam povisio glas na nju, ako je to zločin, idem u zatvor odmah. Djeca imaju pravo imati dva doma. Moja nova partnerica ima troje djece koji me obožavaju, ja sam uz svoju djecu jako vezan.

 

Ja sam ih većinom uspavljivao, radio im jesti, kupao ( kćer, od malih nogu, sina nisam jer mi nije dozvoljavala pod izlikom da ja to ne znam ).

 

Neću i ne želim da naša djeca odrastaju na način da me vide svakih 2 mjeseca jednom i to po sat dva. Nije navela niti jedan konkretan razlog zbog kojeg djeca ne bi mogla doći kod mene u moj novi dom. Njen problem je u mojoj novoj partnerici, i to je izjavila na CZSS, i pred Sudom i to joj prolazi. Također je izjavila da ne želi da našu djecu odgaja treća osoba. Ako uzmemo u obzir da naša djeca pred sobom imaju cijeli život, ići će u vrtić, u školu, pa pobogu teta u vrtiću je treća osoba isto kao i učiteljica. Znači po njenom stavu djeca ne bi smjela ići niti u vrtić niti u školu.

 

kako da ja svojem djetetu porežem noktiće ili ga presvućem u suho kad ih ne mogu odvesti kod sebe na stan????????????????

Pa neću valjda rezati djeci nokte i prati zubiće vani u parku.

Nema tu nikakvih doživljaja, jedini doživljaj koji ja dobivam je to da moja supruga želi i novce i djecu i da ih ja viđam kad se njoj hoće, a u tome ima sveobuhvatnu potporu naših institucija koje ne reagiraju niti na sve dopise koi im se šalju.

 

Na CZSS sam poslao već 5 dopisa u kojima opisujem stanje i njeno ponašanje vezano za viđanje djece sa ocem, niti po jednom nisu reagirali ( već su mi rekli kako ih ne mogu svako malo zvati i slati im dopise ). Sada ćemo ići drugi puta na razgovor u CZSS koji sam ja dogovorio, jer ona ne pristaje na dogovor između nas dvoje.

 

Znači po tome taj postupak se može odužiti i na nekoliko godina prema tome? Toliko o žurnosti Sudova!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jedino što nisam, još do sada, ali mislim da ću morati, napisati dopis ravnateljici CZSS o pristranosti njihovih zaposlenika i o tome kako ne reagiraju na moje dopise. Jer odvjetnik je predložio vještačenje CZSS i koliko sam ja upućen trebali su doći kod mene u stan i pogledati / ispitati u kakvim uvijetima ja živim, međutim još nitko ništa. Da ja ne potežem najviše putem telefona, nitko ne bi od njih niti reagirao. Čak su od mene tražili da na Sud dođem sa detaljnim prijedlogom viđanja djece sa ocem, valjda da oni to ne moraju. Znači tražili su me da isplaniram detaljno za cijelu godinu.

 

Zanima me još kome se požaliti na rad, ponašanje i neumjesne komentare sutkinje koja vodi slučaj?

Jer toliku nezainteresiranost još nisam niti vidio, niti čuo nekoga da je doživio. Koga obaviještavati u slučaju kada sumnjamo na neisprvnosti u radu nadležnog općinskog Suda?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako se sudac ponaša na način da vas vrijeđa i sl. možete tražiti izuzeće suca. Također možete poslati i dopis Ministarstvu pravosuđa, Uredu za pritužbe i predstavke... te Pučkom Pravobranitelju. U dopisu navedite samo činjenice, interpretacije zadržite za sebe.

 

Kad se radi o djelatnicima Czss, pišite ravnateljici ali presliku pošaljite i Ministarstvu socijalne politike i mladih. Opet samo činjenice.

 

Dobar je prijedlog da napišete kako često i koliko želite da djeca budu s vama, nešto kao Plan roditeljstva - posebno u početku, dok se malo ne smire strasti i dok oboje roditelja ne uvidi da mora surađivati u vezi s djecom, dobro je imati jasni Plan roditeljstva - mislim da će prema novom Obiteljskom zakonu to postati obveza roditelja. Onda je na vama da na tom sastanku ne potežete što je bilo, ne predbacujete i usredotočite se samo na djecu i vašu zajedničku budućnost. Pročitajte priručnike na stranici www.udruga-dijete-razvod.hr, za download.

 

Smije li se znati o kojem se Czss radi i o kojem sudu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Naravno da se smije znati. Radi se o CZSS i općinskom Sudu u Dugom selu. Nagore od svega je što te strasti sa moje starne nema, jer ne želim ulaziti u nikakve rasprave. Jedino što je meni bitno da djeca provode vrijeme sa svojim ocem, a ona to ne dopušta i to je ono što je iritantno. Pa ne može se preko djece iskaljivati i iznositi svoje neslaganje s time da mi više nismo zajedno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija