Jump to content

vlasnički list


anonimno

Preporučene objave

Ostavinska rasprava nije provedena jer su njeni sinovi smatrali da ne polažu moralno pravo na to vlasništvo.Dvojica od njih su pokojni ostala su njihova djeca.Ukoliko bi pokrenuli ostavinsku raspravu mogu li se oni direktno odreći svog dijela u korist moga oca.Molim vas ako možda znate koliko brzo bi prošao taj postupak od pokretanja ostavinske rasprave do uknjižbe s time da je sigurno da nema nikakvih sporova i da su vlasnici spremni učiniti sve dogovorno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

činjenice su ovakve.

 

ako je vaša teta uknjižena kao vlasnica te 1/6 jedina pravna mogućnost (bez obzira na moralne aspekte) je kako sam ranije napisala:

 

1. ostavinska rasprava, djeca od tete se prihvate nasljedstva i donese se rješenje o nasljeđivanju kojim djeca postaju vlasnici, bilo bi dobro da se djeca odmah na ostavinskoj raspravi odreknu žalbe (kako bi odmah rješenje postalo pravomoćno) - ušteda na vremenu

 

2. djeca daruju tu 1/6 vašem ocu (ovjeri se kod javnog bilježnika)

 

3. rješenje o nasljeđivanju i ugovor o darovanju se dostave na gruntovnicu radi provedbe (može u 1 prijedlogu da bude brže gotovo)

 

napomena: ne mogu se djeca od tete odreći nasljedstva u korist vašeg oca, jer on nije nasljednik iza vaše tete (dokle god iza tete kao nasljednici ostaju njezina djeca i bračni drug)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Gdje i kako pokrenuti ostavinsku raspravu?Da li je moraju pokrenuti nasljednici pokojne tete ili to može učiniti moj otac budući da oni ne žive ovdje.Kako se određuje cjena na promet nekretnina,konkretno kako bi moj otac platio porez na darovano zemljište i naravno, da li bi to plaćanje mogao izbjeći? HVALA!!! :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne znam baš za pokretanje ostavinske rasprave ali mislim da to nije problem - treba se raspitati kod javnog bilježnika 8jer ih oni sada provode) ili kod suda - pa vidjeti kojeg su vam bilježnika dodijeli za raspravu. Ovo vam govorim iz vlastitog iskustva - moji su davali nekakve papire da je umro pa je to dosta jednostavno išlo.

 

Uglavnom, sličan slučaj sam i ja imao pa sam odmah na ostavinskoj raspravi ustupio dio svojim rođacima (s tom razlikom što osobno nisam bio na raspravi nego sam prije nje kod bilježnika napravio ustup - to vam oni sastave dokumenat s vašom voljom što hoćete činiti s tim dijelom koji vama pripada i ovjere ga a ja sam ga samo platio).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija