Jump to content

Pomozite - što nam je činiti?


anonimno

Preporučene objave

Molim odgovor na konkretno pitanje. Poznate su mi odredbe Zakona o vlasništvu, ali mi nisu sasvim jasne pa molim kompetentnu osobu da mi ih pojasni.

 

Naime, od 1992. god. nalazim se s obitelji u posjedu apartmana koji je vlasništvo poduzeća iz Srbije (vanknjižno jer zgrada nije etažirana) i to temljem Odluke o kroištenju i održavanju (koja nema pravnog temelja obzirom da ju je izdalo državno tijelo koje nema veze s predmetnom nekretninom - bilo je to doba rata, a nama osnov da nismo provalili u nekretninu).

Kada smo saznali za prodaju nekretnina pravnih osoba iz Srbije (uknjiženih u zemljišne knjige) od strane Hrvatskog fonda za privatizaciju temeljem zakonske odredbe iz 1991. godine, obzirom da se radi o vanknjižnom vlasništvu, obavijestili smo Fond o postojanju te nekretnine kako bi je eventualno otkupili. Koliko mi je poznato najprije je Fond dao prijedlog za upis prava vlasništva nad tom nekretninom u zemljišne knjige, a nakon toga je zaprimljen i prijedlog iz Srbije i Crne Gore. Ishod mi nije poznat. Do današnjeg dana mi nismo primili niti jedno pismeno kako Fonda tako ni spomenutog poduzeća iz Srbije i Crne Gore. Telefonskim kontaktima sa Fondom doznali smo da je prodaja takvih nekretnina obustavljena do uređenja odnosa sa Srbijom i Crnom Gorom.

Da li imamo ikakvih pravnih osnova za dosjelost obzirom da smo u posjedu nekrenine cijelo vrijeme (14 g.), te da li se gleda kao da je svarni vlasnik nekretnine poduzeće iz SCG ili Hrvatska država?

:-?:-?:-?:-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija