Jump to content

izlazak policije na uviđaj


vlado64

Preporučene objave

Poštovani,

jučer oko podne vraćajući se kući došlo je do kontakta moga vozila i vozila koje je išlo ususret meni. Naime razbili smo jedno drugome retrovizere. Naime ulica je dosta uska i ja sam se držao desno maximalno koliko sam mogao a da ne udarim parkirana vozila. Drugi vozač je išao prema meni po mojoj procjeno velikom brzinom i po mome mišljenju nije dobro ocjenio, te je udario u moj retrovizor sa svojim. Ja sam se odmah zaustavio, a njemu je usljed veće brzine trebalo duže da stane, te se vratio u rikverc do moga auta. Naravno obojica smo negirali krivicu i ponukan time pozvao sam policiju. Dok sam ja zvao, on je pokupio sve dijelove od retrovizora ( koji su bili na mojoj strani ceste )i bacio u kontejner. Ja naravno nisam primjetio šta radi, pa tako da dokaza nije bilo kada je patrola došla. Policajci su se izjasnili da oni tu ne mogu ništa i da sami platimo svoje, ali isto tako da ćemo na kućnu adresu obojica dobiti po 1.500,00 kn. troškova za izlazak prometne policije na uviđaj. Obzirom da sam u mirovini ( 2.300 kn ), dragovoljac dom. rata, supruga ima malu plaću i uzdržavamo kćer koja ne radi. Profesionalni sam vozač i nemam nikakvih kazni niti prekršaja, da li mogu zatražiti putem prigovora smanjenje iznosa koji trebam platiti? Napominjem da rješenje nisam još dobio, ali savjete već sada tražim jer ne vidim na koji način da dođem do potrebnih 1.500 kn.

Hvala svima na savjetima!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

S obzirom da ste umirovljenik možete samo biti profesionalni umirovljenik, a ne profesionalni vozač.

 

U prigovoru priložite potvrdu o imovinskom stanju iz porezne i potvrdu o mirovinskim primanjima.

 

Sud može, a ne mora umanjiti iznos kazne.

 

Obično po tim uskim cestama, riječnim nasipima i slično se ne može sa sigurnošću utvrditi nečija krivica, policija okrivljuje oba sudionika, sud ima mogućnost osloboditi jednoga, osuditi obojicu ili pak donijeti rješenje da nije moguće utvrditi krivnju.

 

U prva dva slučaja osiguravatelji isplaćuju sav ili polovičan iznos, a u zadnjem slučaju nisu dužni isplatiti nikome ništa.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija