Jump to content

zašto?


anonimno

Preporučene objave

jesi sigurna da je obrisan? mozda je samo istisnut s naslovnice. ali vidio sam ti post, nisi bila jasna, moras opisati sto ti se tocno dogodilo, kome si duzna i zbog cega, samo tako ces dobiti dobar odgovor.

 

a ne onako, jedan pise o karticama i dugu banci, drugi o mobitelu, treci o porezu, sve su to razlicite stvari, pa se vise ne zna ni tko kome odgovara niti tko sta pita.

 

otvori ti sebi lijepo novi thread i fino opisi koja si i tko te gnjavi, to ti je najpametnije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Samo me zanima razlika između relativne i apsolutne zastare. Mogu ja napisati moj konkretan slučaj, ali baš sam htjela čuti u par rečenica teoretski što to znači. Dakle, ako je za neki dug nastupila relativna zastara što to znači, a što ako je dug u apsolutnoj zastari.

Pitam to jer je tu u više navrata spominjano da dug ne zastarijeva dok god traje neka parnica. Ako je to tako, koji je onda smisao zastare? A lijepo piše u zakonu da time prestaje pravo naplate ... Uzimo da parnica traje ne znam, dvadeset godina i da se utvrdi da je dužnik stvarno dužan, ako je nastupila apsolutna zastara, onda kaj... ?

Dakle, molim nekog tko zna - šta je s dugom (bez obzira kojim) do roka relativne zastare, što u međuvremenu, i što nakon apsloutne.

Eto. I nemojte me pobrisati! :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija