Jump to content

Marihuana koja to nije...pomoć molim


palookavile

Preporučene objave

Pozdrav,

duga priča ukratko.

 

U 7. mj. 2010. prilikom legitimacije kod mene su pronašli 3.4 grama čaja koji se naručuje preko interneta i kod nas je potpuno legalan. Nakon odvođenja u stanicu, čaj su testirali i pokazao se pozitivnim na THC (za što znam da nije), nakon čega me uhićuju, slijedi maltretiranje itd...

Od samog početka, dakle od kad me policajac pitao šta je to i kroz sva ročišta koja dolaze nakon toga, ja sam tvrdio i još uvijek tvrdim da je to biljka XY koja nema veze sa marihuanom i THC-om.

 

Uglavnom, branim se sam i povlačim se po ročištima već godinu i pol. Tijekom tog vremena proglasili su me krivim, nakon toga mi je prošla žalba na visokom prekršajnom, predmet je vraćen na prekršajni i zatraženo je od suda da oduzetu materiju (čaj) pošalju na vještačenje, što sam ja već od početka suđenja i tražio ali mi molbe nisu prihvaćene.

 

Prije par dana stigao mi je nalaz vještačenja u kojem piše:

..."usitnjena biljna materija mase 3.38g, sadrži XY kao djelatni sastojak te trag tetrahidrokanabinola (THC)."

 

Nakon malo istraživanja po internetu naišao sam na sljedeći podatak:

"Pojam trag se upotrebljava kada je materija nemjerljiva i ispod granice kvantifikacije"

 

Dakle čaj kojeg sam imao kod sebe stvarno jest XY za što stalno i tvrdim, a taj "trag" THC-a ne da je manji od zakonom propisane dopuštene granice THC-a (0.3%) nego je zapravo toliko mali da se njegov udio praktički nemože ni izmjeriti. I kao takav, taj trag je vjerojatnije dospio na moj čaj prilikom vaganja i testiranja u policiji (gdje valjda svakodnevno dolaze u kontakt s marihuanom) nego preko mene, s obzirom da sam s marihuanom na "Vi".

 

Eh sad, trebao bi u roku 8 dana napisati očitovanje o vještačenju pa vas ovom prilikom molim da mi predložite što točno trebam napisati u tom očitovanju. Što je bitno i što se zapravo od mene očekuje da napišem?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija