paris4 objavljeno: 19. veljača 2012. Dijeli objavljeno: 19. veljača 2012. Zaposlena sam u jednoj javnoj Ustanovi (koja se financira sredstvima županije) na radnom mjestu socijalnog radnika kao dipl.soc.radnica.Osim mene ustanova ima još jednu dipl. soc. radnicu i više soc. radnica s završenom Višom školom za socijalne radnike. Na mjesto voditelja socijalne službe ravnatelj je postavio kolegicu koji ima VŠS stručno spremu za soc.radnike (sebi blisku osobu)koja ne ispunjave uvjete sukladno Pravilniku o sistematizaciji radnih mjesta. Molim vas da mi pojasnite da li je navedena odluka ravnatelja sukladna pozitivnim zakonskim propisima , te na koji način mogu zaštititi svoja prava. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Striker odgovoreno: 20. veljača 2012. Dijeli odgovoreno: 20. veljača 2012. Neću ti niti pokušavati reći što možeš pravno napraviti već ću ti reći ovo: Nemoj ništa ni pokušavati. Ne možeš se s rogatim bosti. Svaki radnik koji bilo što pokušava protiv svog šefa, a taj isti šef ima mnoge veze i vezice i poznanstva od državne uprave, ministarstva, politike do pravosuđa jer inaće i ne bi bio šef-ravnatelj, takav radnik bude izložen maltretiranju i šikaniranju i sam bude prisiljen da dade otkaz. Ovo nije Danska ni Švedska već Hrvatska. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
paris4 odgovoreno: 20. veljača 2012. Autor Dijeli odgovoreno: 20. veljača 2012. U redu,nisam toliko konfliktna osoba koja bi sebi zagorčala život do kraja, ali me smeta što su u ovim našim javnim službama uvijek "podobni" na prvom mjestu, i što se tako malo cijeni stručnost i obrazovanje. Nemam namjeru zbog toga odustati, a otkaz mi za sada ne mogu dati tako lako jer mi se čini da su me mnogi prepoznali kao odgovornog i stručnog djelatnika. Sama činjenica da odgovorni zbog cijele situacije izbjegavaju direktan razgovor sa mnom nešto govori ( dobro ili loše, javit ću vam). Čitala sam ja sve moguće zakone ( Zakon os co.skrbi. Pravilnik min. , Uredbu Vlade, Kolektivni ugovor, skužila neke stvari, ali nisam pravnik,pa bi htjela pomoć pravnika u tom smjeru. Pismeno sam se obratila ravnatelju, nisam dobila adekvatan odgovor. Sada bi uputila pritužbu Upravnom vijeću,ali bi htjela da to bude stručnije sročeno s pozivanjem na odredbe pojedinih zakona. Ajde pomozite pravnici, ako upali eto minimalnog pomaka na bolje (možda rog popusti,a možda me i ubode da mi više ne padne na pamet da išta poduzimam). Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.