Jump to content

Managerski ugovor ije ugovor o radu


anonimno

Preporučene objave

Zanimljivo pitanje. Moje mišljenje je da su obično osobe koje sklapaju sa poslodavcem managerski ugovor, osobe na relativnom visokom položaju, daleko bolje plaćene od nekih prosječnih plaća, i sama riječ kaže da se radi o "manageru" pa se od njega očekuje daleko više brige i rada.. i smatra se da u toj "visokoj" plaći je uračunat i eventualni prekovremeni rad. To sa stajališta ekonomije. U svakom slučaju, u eventualnom sporu, mjerodavan je Zakon o radu kao lex specialis te će se primjenjivati odredbe tog zakona. A ugovor, "manag." ne može biti protivan zakonskim odredbama te pravilima morala...

Student...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Magagerski ugovori u pravilu imaju kaluzulu o "trajnoj preraspodjeli rada" prema potrabi društva. Sam ugovor je mješovite pravne prirode, pretežito ugovor o djelu sa nekim elementaima ugovora o radu. Kako je jedno od temeljnih načela ZOO stranačka dispozitivnost, neplaćanje prekovremenog rada je, po mom skromnom mišljenju, dopušteno ugovoriti, jer se isto kompenzira kroz sve pogodnosti koje manager ima po takvom ugovoru.

 

Druga je priča ako je ugovor managerski samo po imenu, a zapravo se radi o ugovoru o radu bez plaćanja prekovremenoga - bitan je sadržaj ugovora iz kojeg se može vidjeti da li je riječ o ugovoru o radu ili ugovoru o djelu te nakon toga ocijeniti kako zakon sankcionira taj pravni posao.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija