arapinka objavljeno: 21. veljača 2012. Dijeli objavljeno: 21. veljača 2012. pozdrav svima, molim za savjet,prije pet godina uzela sam u banci gotovinski nenamjenski kredit, na 10 godina otplate, uz policu životnog osiguranja.Prijavljena sam na Zavodu za zapošljavanje, nisam platila 5 rata kredita, te su mi poslali zadužnicu na naplatu,a račun mi je već blokiran zbog nedozvoljenog minusa.Razgovarala sam sa bankom te mi je rečeno da kroz mjesec dana, ako ne platim dospjeli dug, ide raskid ugovora o kreditu i preostali dug na naplatu u cijelosti. Prije godinu dana darovnim ugovorom darovala sam kćeri stan i auto, pa me interesira da li banka, budući da se neće moći naplatiti po računu mogu ""sjesti" na stan i auto(ni stan ni auto nisu dati za garanciju kredita, ali su navedeni u zahtjevu za odobrenje kredita.Da li to ima važnosti;Pomoć Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
FreeFlyer odgovoreno: 21. veljača 2012. Dijeli odgovoreno: 21. veljača 2012. Pravno da. No, banka bi prvo trebala ići u poništaj ugovora o darovanju i dokazati da je darovanje sklopljeno isključivo u cilju izbjegavanja naplate vjerovnika. Ako to uspiju, tada se sve vraća na stare vlasnike, te mogu ići u zapljenu i te imovine. No, to traje. Najbolje vi stavite neku hipoteku na stan, npr. ugovor o pozajmici, netko Vaš (mama ili tata) "pozajmiti" novac kćeri i ona dozvoli da se vaša mama upiše ko vjerovnik. Ne bi bilo dobro da vi "pozajmite" kćeri, jer bi tada banka mogla naložiti kćeri da "dug" ne plati vama nego banci. No, sve je to rizik, jednog dana se posvadite sa mamom a ona je upisana na vaš stan ??!! i eto problema... FF Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
arapinka odgovoreno: 21. veljača 2012. Autor Dijeli odgovoreno: 21. veljača 2012. hvala na odgovoru Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
arapinka odgovoreno: 21. veljača 2012. Autor Dijeli odgovoreno: 21. veljača 2012. hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.